REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

OMS: Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri înregistrate zilnic în lume, mai mare decât al celor înregistrate în China

OMS: Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri înregistrate zilnic în lume, mai mare decât al celor înregistrate în China

Replica API 27 februarie 2020 | 00:00 416

Numărul de noi persoane infectate zilnic cu noul coronavirus în lume este în prezent mai mare decât cel înregistrat în China, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, citată de Agerpres.

Cu 411 de cazuri noi înregistrate în China şi 427 de cazuri înregistrate în alte părţi ale lumii marţi, 'numărul de noi cazuri raportate în afara Chinei a depăşit pentru prima dată numărul de noi cazuri raportate în China', a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la sediul organizaţiei de la Geneva.

Conform ultimelor cifre disponibile anunţate de OMS, China a raportat în total un număr de 78.190 de cazuri, dintre care 2.178 de decese după izbucnirea epidemiei.

Doar 10 noi cazuri au fost înregistrate marţi în China în afara provinciei Hubei, unde virusul a apărut pentru prima dată în decembrie.

În timp ce epidemia de pneumonie virală a atins vârful crizei în China între 23 ianuarie şi 2 februarie, ea se răspândeşte acum în alte părţi ale lumii, fiind semnalate zilnic noi ţări afectate.

După ce a vizitat mai multe provincii chineze, o misiune comună OMS-China a concluzionat că măsurile drastice luate de Beijing, precum construcţia de noi spitale şi ţinerea în carantină a zeci de milioane de oameni, au permis evitarea unui număr mai mare de cazuri în această ţară.

'Acest virus poate fi controlat', a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În afara Chinei, 2.790 de cazuri şi 44 de decese au fost raportate în 37 de ţări, conform ultimului bilanţ OMS.

'Creşterea numărului de cazuri în afara Chinei a determinat unele mass-media şi unii politicieni să facă presiuni pentru a fi declarată o pandemie. Nu ar trebui să ne grăbim să declarăm o pandemie fără o analiză amănunţită', a declarat şeful OMS.

'Folosirea cuvântului 'pandemie' într-o manieră imprudentă nu are niciun beneficiu tangibil, însă prezintă un risc semnificativ în ceea ce priveşte amplificarea inutilă şi nejustificată a temerilor şi a stigmatului, şi paralizarea sistemelor. De asemenea, poate semnala că nu mai putem controla virusul, ceea ce nu este adevărat', a mai spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca e o facatura, parerea mea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102