REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OMS recomandă ferm ca două tratamente anticoronavirus să nu mai fie folosite

OMS recomandă ferm ca două tratamente anticoronavirus să nu mai fie folosite

Replica API 16 septembrie 2022 | 00:00 1367

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ”recomandă puternic” să nu se mai folosească două tratamente cu anticorpi de sintză împotriva covid-19 - Xevudy şi Ronapreve -, deoarece nu sunt eficiente împotriva varantelor noului coronavirus aflate în circulaţie în prezent, relatează AFP.

Experţi OMS ”recomandă puternic” să nu se mai folosească Xevudy - care are la bază molecula sotrovimab - şi Ronapreve - care are la bază o combinaţie casirivimab-imdevimab -, în ultima versiune a ghidului lor al tratamentelor anti-covid, publicat în noaptea de joi spre vineri, în British Medical Journal (BMJ). Xevudy, dezvoltat de către laboratoarele farmaceutice GSK şi Vir, şi Ronapreve, dezvoltat de către Regeneron, sunt tratamente cu anticorpi de sinteză împotriva covid-19, citează stiripesurse.ro.

OMS recomanda până acum - cu prudenţă - folosirea acestor tratamente în cazul unor pacienţi cu o formă uşoară de covid-19, dar care riscau o evoluţie către o formă gravă a bolii, din cauza vârstei, greutăţii sau altor factori.

Apariţia variantei omicron a SARS-CoV-2, la sfârşitul lui 2021, a pus în dicuţie intereseul acestor tratamente, iar experţi OMS - pe baza mai multor studii in vitro - estimează că ele probabil că sunt ineficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în prezent.

Experţii OMS au actualizat, în paralel, recomandări cu privire la alte tratamente - inclusiv privind remdesivir, al laboratorului farmaceutic Gilead.

Acest tratament, pe care OMS îl recomanda până acum doar în cazul unei forme uşoare de covid-19, poate, în baza unor noi studii, să fie avut în vedere în anumite forme grave de covid-19, potrivit experţilor OMS.

Însă, în cazurile cele mai grave, denumite ”critice”, studiile nu arată niciun beneficiu al remdesivir.

Experţii OMS sfătuiesc, astfel, ca remdesivir să fie folosit în cazuri critice.

Inclusiv în cazurile în care poate fi folosit, acest tratament are doar un interes ”moderat”, cu un grad de certitudine care este doar ”moderat”, avertizează experţii OMS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367