REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Omul PSD, împins de la spate să preia managementul privat al companiei petroliere Oil Terminal

Omul PSD, împins de la spate să preia managementul privat al companiei petroliere Oil Terminal

Replica API 11 septembrie 2013 | 00:00 2369

Surprize pentru PNL:

Surprize pentru PNL:

Termenul de depunere a candidaturilor pentru poziţiile de administratori executivi şi neexecutivi pentru mai multe companii de stat, între care şi Oil Terminal, a fost prelungit până pe data de 14 septembrie. Nu se cunoaşte motivul pentru care consorţiului alcătuit din PwC România, D&B David şi Băiaş SCA şi George Butunoiu, desemnat de Guvern să recruteze manageri privaţi, a decis prelungirea termenului, surpriza în cazul companiei petroliere din Constanţa, Oil Terminal, fiind aceea că nu mai vorbim despre un câştigător dinainte ştiut. Actualul director general al Oil Terminal îl are drept contracandidat pe adjunctul său, conturându-se astfel o competiţie în sânul USL.

Chiar dacă a înregistrat, în prima jumătate a anului pierderi de 4,4 milioane lei, faţă de profitul de 226.911 lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, Oil Terminal nu duce lipsă de pretendenţi. Încă de anul trecut, actualul director general, Sorin Viorel Ciutureanu (membru PNL), şi-a anunţat intenţia de a prelua managementul privat al companiei. Între timp, societatea de stat s-a "trezit" că de la Bucureşti este "inventat" şi un post de director adjunct: a fost o solicitare a PSD, pentru a fi asigurată o conducere "bicoloră", în acord cu protocolul USL. Aşa se face că, începând din luna aprilie a acestui an, Dan Cristian Popescu a devenit, cu sprijinul PSD, directorul general adjunct al Oil Terminal. Fost director al Direcţiei Afaceri Corporaţii din cadrul MKB Romexterra Bank, Dan Cristian Popescu nu a stat degeaba lunile trecute, aplicând şi el, după cum ne-au declarat surse liberale, pentru postul de administrator privat al companiei petroliere. Însă, atrag atenţia liberalii, Popescu nu ar întruni condiţiile impuse de consorţiul care recrutează managerii privaţi, în sensul că nu ar avea suficientă experienţă în management. "În mod normal, dosarul lui ar trebui respins", comentează liberalii, pe care, desigur, îi încurcă situaţia de faţă.

Wagner e liniştit, îşi vede de eoliene

În condiţiile date, interesant (poate şi amuzant) ar fi fost ca pentru managementul privat să-şi fi depus candidatura şi fostul director general al Oil Terminal, Silviu I. Wagner. Pentru cei neliniştiţi, răspunsul este: "nu". În primul rând pentru că Wagner s-a aflat în litigiu cu societatea, dar în al doilea rând pentru că fostul director are alte preocupări în momentul de faţă: "Nu m-am gândit să aplic pentru post, am un job bun, reprezint o firmă de eoliene care derulează proiecte inclusiv la Constanţa", a declarat, pentru "Replica", Silviu Wagner.

Dănuţ Epure, în continuare administrator la Oil Terminal

În altă ordine de idei, facem precizarea că, în momentul de faţă, conducerea Oil Terminal arată în felul următor: Viorel Sorin Ciutuneanu - director general, Dan Cristian Popescu - director general adjunct, Adriana Frângu - director economic, Emil Rohat - director tehnic, Gabriel Daraban - director comercial şi Armando Traian Andreşoiu - director logistică- reparaţii. Societatea constănţeană are ca acţionar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, iar componenţa Consiliului de Administraţie este următoarea: Viorel Paul Costache (preşedinte), Sorin Ciutureanu (administrator provizoriu), Mădălina Hristu (administrator provizoriu), Andra Luminiţa Răduică (administrator), Corin Comşulea (administrator), Dan Cristian Bărbulescu (administrator) şi Tiberius Dănuţ Epure (administrator provizoriu). După cum se poate observa şi pe site-ul oficial al companiei, Dănuţ Epure, rectorul suspendat al Universităţii Ovidius, este în continuare membru al Consiliului de Administraţie al companiei de stat Oil Terminal. Administratorii care au chestionat conducerea companiei de ce Dănuţ Epure mai face parte din C.A., în condiţiile în care el a fost arestat într-un dosar de luare de mită la Universitatea Ovidius, au primit următorul răspuns: decizia privind o eventuală înlocuire nu poate fi luată de directorul general, ci de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Economiei şi Comerţului. În atenţia OPSPI a fost transmisă o notificare privind faptul că Dănuţ Epure a absentat de la ultimele şedinţe ale C.A., a precizat conducerea Oil Terminal.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218