REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

OMV Petrom, 'dialog intensiv' cu Guvernul Dăncilă după modificările OUG114 - O decizie finală de investiţii se lasă așteptată

OMV Petrom, 'dialog intensiv' cu Guvernul Dăncilă după modificările OUG114 - O decizie finală de investiţii se lasă așteptată

Replica API 3 mai 2019 | 00:00 218

Directorul general al grupului austriac OMV, Rainer Seele, a declarat vineri că divizia OMV Petrom este într-un "dialog intensiv" cu Guvernul României pentru a putea lua o decizie finală de investiţii cu privire la proiectul Neptun, transmite APA, conform agerpres.ro.

Potrivit lui Rainer Seele, este nevoie de o mai mare securitate cu privire la fiscalitate, de o piaţă a gazelor liberă şi de cele mai mici restricţii posibile cu privire la exporturile de gaze naturale. "Petrom spune că, pe bazele actuale, nu poate lua încă o decizie finală de investiţie", a spus Seele.

Separat, în raportul financiar al OMV Petrom pentru primul trimestru al anului, publicat vineri, compania susţine că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în zăcământul Neptun din Marea Neagră. "Neptun Deep: mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde. Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continua dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat", susţin oficialii companiei.

OMV Petrom şi ExxonMobil explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze.

OMV Petrom îşi doreşte foarte mult să continue proiectul de gaze din Marea Neagră, însă, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile necesare pentru a fi luată decizia de a merge mai departe, a declarat, la finele lunii februarie, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, iar Ministerul Energiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie).

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa cum electrocainele suedez sigur nu va pleca din fata macelariei adica din Romania asa si OMV se va apuca sa mai scoata ceva gaz din platforma continentala .Black Sea Oil&Gas au inceput investitiile Exxon este in stand-by iar LukOil si Romgaz stau pe 30 miliarde mc .OMV s-ar putea sa nu mai aiba ce extrage ,sondele foreaza si orizontal nu numai vertical punga de gaz poate fi pe granita perimetrelor ,iar daca ramane in pamant si mai bine il vom scoate mai tarziu !
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102