REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Onea şi Negulescu au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare

Onea şi Negulescu au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare

Replica API 24 mai 2018 | 18:20 289

PÎCCJ:

PÎCCJ:

Parchetul General susţine că procurorul Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au constrâns o persoană să întocmească în fals o sesizare şi documente care au fost folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare, scrie Agerpres.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează acte de urmărire penală faţă de suspecţii Negulescu Mircea şi Onea Lucian sub aspectul participaţiei improprii, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal). În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia", a transmis, printr-un comunicat de presă, Parchetul instanţei supreme.

Parchetul General mai spune că documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare.

De asemenea, Parchetul spune că face aceste precizări ca urmare a dezbaterilor existente în spaţiul public pe această temă.

Acest dosar a fost deschis după ce fostul deputat PSD Vlad Cosma i-a acuzat pe cei doi procurori de falsificare de probe în dosarul în care apar numele fostului premier Victor Ponta şi cel al fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă. Cosma a susţinut că şeful DNA Ploieşti şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat să depună în dosar liste falsificate conţinând datele de identificare ale unor alegători din Republica Moldova.

Atât Mircea Negulescu, cât şi Lucian Onea au fost audiaţi la Parchetul General în acest dosar, iar marţi, în ziua audierii sale, a demisionat din funcţia de procuror şef al DNA Ploieşti, "pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscareala. DNA - pafrtid politic
1
0
La parnaie, cu astia doi dupa tine, dar si cu altii ca voi!
1
0
O fapta de genul asta este foarte grava. Cu siguranta acesti nemernici vor infunda puscaria. Derbedei de genul portocala si onea se afla in functii si nenorocesc vieti. Se vorbeste prin targ ca si noi constantenii avem asemenea specimene. Ei se stiu si cred dumnezei. Visinescu, acel demon al anilor 50 plateste azi. Dumnezeu il tine in viata pentru a platii ce a facut candva. De sabia dreptatii nu scapa nimeni. Nici cel ce a furat, nici cel ce a mintit, nici cel ce a batjocorit. Toti platim aici cu varf si indesat. O lege a raspunderii magistratilor trebuie adoptata urgent. Ai gresit platesti.
5
1
Sunt cei mai mari paraditori din Roumania dupa jarteaua sefa Codruta.Ca ei nu mai gasim si nici ca mine panarame.
6
5
Si dupa pacalicii astia doi o sa mai urmeze...si altii. Valabil si pt alte judete si municipii...
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218