REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Opa! Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, s-a angajat la Nuclearelectrica!

Opa! Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, s-a angajat la Nuclearelectrica!

Replica API 27 ianuarie 2022 | 23:32 4384

Ana Birchall, fostul ministru PSD al Justiției și al Afacerilor Europene, a fost cooptată în echipa Nuclearelectrica, unde se va ocupa de promovarea proiectelor strategice ale companiei.

Ana Birchall

Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica în calitate de special envoy for Strategic and International affairs (reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale), se arată într-un raport al companiei remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

”Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare, în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice", se menţionează în raportul companiei.

Potrivit acestuia, cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externă şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA.

Nuclearelectrica

Ce funcții a deținut Ana Birchall

Înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele Romaniei de integrare în NATO şi aderare la UE.

Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică, deţinând funcţia de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE.

Se va ocupa în special de colaborarea cu SUA

”Sunt onorată să mă alătur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu. România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre", a declarat Ana Birchall.

La rândul său, Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a subliniat că, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale, Ana Birchall va sprijini, "prin experienţa acumulată internaţional", cooperarea cu partenerii internaţionali strategici în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de investiţii ale companiei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Forta Ana daca directia vintului nu o schimbi schimba velele
2
0
nu va sprijini nimic...mai bine pentru cernavodeni,sa ise ia masuri urgente sa putem beneficia de agent primar in toate punctele vulnerabile din CERNAVODA,,,....ce sa sprijine dna respectiva???gardul sa nu cada...glume..glume..
11
0
blogul pe surse punct ro a postat cu ani in urma cum asta facea sex oral la unu' in masina
12
0
ce ar merge un gangbang cu asta!!
12
1
e foame de bani
13
0
Bravo! un model de femeie. Nu e ca toate rapandulele PSD, neveste de diversi militieni PCR. Are si scoala multa si conexiuni in SUA.
5
21
bai ce va mai plac banii de la buget
13
0
ce inseamna pile si relatii
17
0
astea femei bune la toate si la justitie si la afaceri europene si la energie nucleara nu ca voi pramatiilor care puneti doar unghiute si va pozati pe instagram, luati de invatati!
23
10
maciucile hotilor din energie aveau nevoie de o lustruiala ca la carte..
18
5
Se ocupa de felatia, secsu oral, moojia cu pla sculata
20
9
mai adaugatii o functie. pe cea de om al FBI. sa nu creada ca toti suntem mototoli. america are de facut o investitie de 8 miliarde in unitatile 3 si 4 de la cne
22
5
Nu-i mai opreste nimeni si nimic pe astia de ne conduc de 30 de ani incoace. Alta trantora care a venit la stat ca-i mai bine aici.
33
4
si a gasit locusorul ,unde vin banuti multi si munca la ...stat!
34
1
nu.i ajungeau aia 50000 roni pensie plis spaga psd?de aia sar nuclearele in aer!
28
4
Nu se mai satura astia de bani moca si de stat degeaba!! Am sperat 30 de ani ca o sa fim bine dar din pacate m am inselat!!
40
1
Si avea un bot asa de cald !
34
5
Fata care sufla in fluier in masina
39
7
Bani publici zvarliti pe apa sambetei pt influenceri americani care nu au nimic de a face cu interesele tarii
46
3
acvariu de pesti de la Cernavoda.Fetita este obisnuita cu cavalu si sa alaturat echipei americane de frecat mingeacu ptr miliiane de euro.La muna parasutista
41
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218