REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

OPC a închis un restaurant din Mamaia. Iată ce au găsit inspectorii în bucătăria Azur

OPC a închis un restaurant din Mamaia. Iată ce au găsit inspectorii în bucătăria Azur

Replica API 24 iunie 2015 | 16:22 893

Inspecție OPC cu scandal, în Mamaia! Unele restaurante din cea mai râvnită staţiune de pe litoralul românesc vând turiştilor mâncare expirată, asezonată cu mucegai. Sunt doar câteva dintre neregulile găsite astăzi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în mai multe resturante de fiţe din staţiunea Mamaia.

Spre exemplu, bucătarii de la Azur obişnuiau să nu arunce mâncarea rămasă seara în restaurant. Inspectorii au găsit chifteluţe, sarmale şi piept de pui la grătar congelate. Dacă OPC-ul nu efectua controlul, preparatele ajungeau în farfuria turiştilor fără nici un fel de problemă. Cu alte cuvinte, turiştii veniţi la mare riscau să fie serviţi cu mâncare veche şi de o săptămână, ţinută în lada frigorifică.

Aşa-zisele preparate culinare, vândute la preţuri exorbitante, sunt adevărate bombe pentru cumpărători.

După efectuarea controlului, OPC a decis închiderea restaurantului Azur, după ce inspectorii au găsit mâncare preparată și apoi congelată, dar și produse neetichetate. Reprezentanții unității au început să se certe cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca, dar și cu presa. „Nu mai filmați, nu mai filmați, e domeniu privat“, striga un reprezentant Azur. „Nu e stricată mâncare, nu înțelegeți, este de azi de dimineață“, a mai precizat acesta.

Administratorul restaurantului La Balansoar, de exemplu, acolo unde inspectorii au găsit mâncare mucegăită, şi-a recunoscut greşeala, însă nu a reuşit să impresioneze inspectorii. Acesta, dar și restaurantul Mikey's, vizitat și el de OPC, au primit amenzi maxime. Cel din urmă avea produse expirate de la jumătatea lunii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614