REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

OPC anunţă: angajaţii din alimentaţia publică vor fi controlaţi la diplome!

OPC anunţă: angajaţii din alimentaţia publică vor fi controlaţi la diplome!

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:00 359

Spirite încinse şi primari lipsă la şedinţa pentru pregătirea sezonului estival

Spirite încinse şi primari lipsă la şedinţa pentru pregătirea sezonului estival

Ședința tematică pentru pregătirea sezonului estival a început cu stângul. Invitații nu au venit, prezent fiind în sala ovală a Prefecturii doar Traian Cristea, primarul din Costinesti. Ulterior, pe parcursul ședinței, s-au alăturat și Daniel Georgescu de la Limanu și Iulian Soceanu de la Techirghiol. Horia Constantinescu, la inițiativa căruia s-a convocat ședința de către prefectul Ioan Albu, nu a venit dat fiind faptul că a fost chemat la ședinta ANPC de la București. "Am vorbit cu domnul prefect și vom discuta miercuri, la colegiul prefectural", a spus Constantinescu. Din partea CJPC, a venit Ecaterina Scânteie, comisar, care a prezentat ideile lui Horia Constantinesu.

A existat o divergență între reprezentantul CJPC și Cristina Schipor, de la DSP. Scânteie a punctat că toți angajații din alimentația publică vor fi controlați la diplome, iar cei care vor fi găsiți fără calificare, ar putea risca închiderea unităților. Reprezentantul DSP nu părea convinsă de afirmația colegei de la Protecția Consumatorului, punctând că poate vorbește de certificatul de igienă publică, lucru pentru care cei de la Sănătate Publică au efectuat nenumărate controale.

„Ce ne interesează pe noi cel mai mult sunt unitățile de tip fast-food, pentru că, în rest, în restaurantele consacrate, oamenii sunt cu mult profesionalism, cunosc prevederile legale și încearcă să le respecte…Este important ca toată activitatea comercială să se desfășoare cu presonal care are cunoștințe de specialitate. Din păcate, toate unitățile de alimentație publică și cazare turistică, în perioada sezonului estival, au un aflux de personal necalificat. De aici apar probleme. Chiar dacă administratorul societății cunoaște toate reglementările în vigoare, împărtășește mai departe personalului din subordine tot ceea ce trebuie să facă, acesta, în necunoștință de cauză, greșește, neputând fi tras la răspundere directă…E obligatoriu ca orice angajat să aibă o diplomă că a absolvit niște cursuri în domeniul de alimentație publică“, a spus Ecaterina Scânteie. Mai pe românește, dacă nu ai diplomă, nu poți tăia shaworma. Asta spune noua lege! Între 5 mai și 15 iunie vor fi acțiuni comune cu alte instituții de control pentru a verifica și informa unitățiile de alimentație publică că personalul angajat trebuie să aibă cursuri de alimentație publică dacă vor să lucreze pe litoral în această vară.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cauta noi si noi motive de a amenda. Sau pentru a-si umple buzunarele.
0
0
V-ati intrebat diplomele celor de la M.A.I or fi oare obtinute pe bune?.Cati dintre acei mari mahari in sistem au urmat pe bune cursurile unei facultati?.Unii dintre ei nu stiu nici cum ii cheama pe profesorii lor dar sa-si mai cunoasca colegii.
2
0
dati banu si sa vedeti cum gasiti personal..vreti numai profit profit... ..asta i cocalaru roman
2
1
Infect esti tu, mancate-ar cancerul de zdreanta!!!! Ce mortii mamicutei tale injuri o tara intreaga!!! Pastele matii de aurolac!!!
1
2
de acord cu conditia de a fi controlati atat la diplome cat si la control psihiatric , periodic, guvernantii si politiocienii, ei de ce nu ar merita un astfel de tratament, care, in cazul lor, dupa aberatiile emise, merita
6
0
@eros si toate jegurile de make. Ei vor sclavi zi lumina pe 1200 lei pe luna si ce mai prinzi din tips. O sa gasiti voi din plua oameni cu diploma in alimentatie la banii astia. Sa duca patronu sa serveasca, da-l in plm.
5
0
Eu am desfasurat cursuri de formare profesionala pentru toate categoriile de meserii dar,au venit desteptii din m.a.i si au spus ca eu nu am nicio autorizare in acest sens cu toate ca aveam toate documentele necesare formarii profesionale.Asa este in Romania cand vrei sa faci ceva pentru tara asta ti se da in cap.Acum sa organizeze domnii aceia de la interne cursuri de formare profesionala.Probabil ca pentru un anumit domn i-am fost incomod.Asa a-ti distrus si veti distruge aceasta tara.
7
0
Dar dl Horia ce calificare are pt functia pe care o ocupa?
9
0
ca sa vezi care era problema, dar pe patroni cand ii controlati daca fac carti de munca? i-ati lasat sa angajeze numai si numai la negru ca sa se poata forma capitalul romanesc pe seama viitorului furat al atator si atator tineri care nu or sa aiba anii de pensie cand vor imbatrani.
5
0
Probabil ca ati observat si acum la fel ca la alte articole despre horia ca pt comentariile care nu-i sunt pe plac lui horica exista la datorie cateva catzele de paza sa acorde cat mai multe dislikeuri.Oasele de ros sunt bonus.Dar catzelele sa fie totusi vaccinate
6
0
Ba handicapatilor!!!noi nu gasim nici macar oameni pentru spalat vase,picoli nu mai zic de ospatari ca de bucatari nici nu se pune n discutie imbecililor,o sa angajam in loc de ospatari si bucatari tractoristi si sudori...si ce kkt de trb are opc u curului cu diplomele?asta e de competenta ITM ului...vai de mama noastra suntem si se cer diplome...tara de infecti!
9
1
Poate incepeti cu tuzla doamne ajuta
5
0
de unde diplome????unii dintre noi nici nu stim sa scriem...dar ne dam mari, in administratia locala...
12
0
Pe jegosii de la OPC cine-i verifica la diplome? Retardatul asta de Constantinescu are calificarea necesara? Numai semianalfabeti pusi in functie doar ca sunt catelusi aciuati pe langa un grup infractional organizat disimulat in partid politic.
13
4
In sfarsit dreptate! Asa este peste tot in Uniunea Europeana trebuie dioloma pentru munca prestata . Foarte bine
6
6
si daca are diploma inseamna ca e pregatit?? in alte tari de ce ii primeste fara diplome, ci doar cu proba practica???
6
1
Horia ai devenit tot mai penibil
10
3
Hai ca usor usor iese la iveala cine e gunoiul asta de Horia...doar un pui de nomenclaturist bolsevic din anturajul lui Nastase si interlopii lui, de care nu mai scapam odata..
11
3
Ba nebunilor de cand iti trebuie diploma sa faci shaworma sau sa vinzi inghetata . A chiar ia sa vad ce diplome iti dau aia cu inghetata turceasca din Mamaia sau pe la alea arabesti . Da acolo nu ai curaj sa intrebi . Acum trebuie sa fiu master chef sa fac niste mici . Mai OPC dar la Enel cand te duci sa vezi care e treaba cu fluctuatiile de curent . Sau daca vrei sa te bransezi si trebuie sa iei tu transformatorul dupa care il cedezi gratis lor . Pai ce facem doar pe buticari ii linsam
14
4
Horia parca esti cu parapanta.Cu ce prioritate verifici personalul la diplome cand prioritatea in alimentatie e sanatatea mainilor,unghiilor si epiderma.Horia,vezi ca se organizeaza si in avest an neversea.Daca vrei sa asisti la concerte cumpara-ti bratara de acces.Nu organiza control opc in timpul spectacolului ca sa ai acces gratuit la concert.
13
5
Spuneti ca e lipsa mare de personal, iar daca ii mai controlati si la diplome, o sa puna lacatul pe unitati iar turistii vor face buzunarul plin bulgarilor, turcilor, grecilor, italienilor, croatilor...
11
4
Horica bu a venit ca-i era frica ca-l tavaleste Traian Cristea...asa cum l-a tavalit de fiecare data. Degeaba incearca sa atraga atentia si sa pozeze in marele justitiar si aparatorul consumatorilor. Ai fost, esti si vei ramane un nimeni. Jegule
10
4
sa ma pipi pe diplomele incompetentilor
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614