REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

OPC, control la firma care dă de mâncare pacienților din spital

OPC, control la firma care dă de mâncare pacienților din spital

Replica API 30 august 2017 | 00:41 678

Comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța au verificat în această după-amiază societatea care prepară și livrează mâncare pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Andrei”. Au fost depistate nereguli, din câte se pare și câteva ingrediente cu data de expirare depășită sau la limită. Din acest motiv, managerul SCJU Constanța, Cătălin Grasa, a declarat pentru „Replica” faptul că va avea o discuție cu directorul de îngrijiri medicale și nu numai, așa încât să efectueze și ei verificări periodice la furnizorul de alimente pentru pacienți.

De precizat că au fost depistate, în timpul controlului, 106 kg grujoane de pui expirate din data de 18.08.2017, legume congelate fără date de identificare, pachete de biscuiţi expiraţi etc. Per total, cantitatea nu este mare, dar, ea există, fapt confirmat şi de administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda. Arimex este firma care asigură hrana pacienţilor.

"Au fost găsite cantităţi de alimente care expiraseră acum câteva zile, deci nu de ani de zile. A fost o chestiune de neglijenţă a gestionarului. Pe data de 30 august oricum aveam inventarul, iar tot ce este depăşit ca dată urma să fie dat spre distrugere. Chiar acum am anunţat ANVSA să vină să preia marfa care trebuie distrusă. Vă daţi seama că la fluxul nostru mare se mai întâmplă şi astfeld e greşeli, dar nu este o regulă. Nu am avut niciodată probleme cu alimentele oferite pacienţilor, nu s-a înregistrat nici un incident vreodată", a declarat Petre Preda.

Vom reveni cu detalii

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
OPC controleaza firma care da de mincare.Sa controleze cin a semnat contractul CU.Vedem atunci cit ia fost partea menegerului regurgitabil execrabil flatulent.
1
0
Situatia e mult mai grava decat ce se vede. Nu o sa se schimbe nimic pentru ca toti au de castigat. Domnule Preda, ati fi mai de folos daca v-ati demonstra credinta fata de Dumnezeu prin fapte reale in care chiar va ajutati aproapele, nu cat sa vada lumea si sa lasati impresia de om credincios. Sunteti un gunoi.
2
1
dl.grasa a zis ieri ca nu s-au dat la pacienti din alimentele expirate?cred ca s-au facut comenzi speciale ptr pacientii d-lui,dar ciulamaua care o dau in spital cu ce faina se facea?mint astia de ingheata apele,de fapt firma poate zice ca nu mai are treaba cu spitalul daca tot i s-a expirat contractul din aprilie,nu?
1
0
ii doare la basket pe asa zisul meneger in fapt sluga politica de pacienti de prostime in fapt.rusiiiiine mai neterminatule.
2
0
Expirate sunt putin spuse,medicii au primit peste cu viermi,pacientii au facut indigestii dar nimeni nu spune nimic de frica lui Capatana apoi Grasa care sunt mana in mana cu patronul firmei care si-a deschis si magazin la parter si care distribuie flayere religioase o data cu masa prin ospatarii care aduc masa pe sectii.Menegerii au si ei partea lor ca asa se face averea in Romania.Au acaparat tot laborator, bucatarie,morga,radiologie,cardiologie unde nu poti face coronarografie decat pe bani la cardio-life, dar nimeni nu zice nimic ptr ca sunt implicati de la primar la manager
1
0
Bai nesimtitilor ...Cum puteti spune ca a fost o neglijenta a gestionarului ????...Sa va fie rusine ...nu conteaza ca a expirat de o zi ..sau mai multi ani ... e expirat si gata ...nu aveti scuze ... vreti numai bani ...Jegosilorrr!!!!!!!!!!!!!!
6
1
Verificati magazinul alimentar situat in holul Directiei sanitare;acolo gasiti piine expirata, prajituri mizerabile,sandvisuri cu salam sau sunca presata,imputita;cum se numesc cei care atenteaza la sanatatea,chiar viata oamenilor?!
3
0
Si ne mai miram de ce mor oamenii
6
2
Cei mai penali oameni,niste jeguri avari dupa avere....
5
2
...de cateva zile ... nu de ani de zile ... din 07 dec 2016 ...
4
0
Alte bestii ! Cum dracu sa te joci cu sanatatea omului care deja e internat cu alte probleme de sanatate . Nenorocitilor !!!! Nu va mai saturati darar toate bolile pamintului in voi ! Cit de bestie sa fii cretinilor !
11
2
preda si grasa sunt prieteni buni si totul va ramane la nivel de discutie
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218