REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OPC ÎNCHIDE CHERHANAUA TAŞAUL DIN NĂVODARI!

OPC ÎNCHIDE CHERHANAUA TAŞAUL DIN NĂVODARI!

Replica API 4 februarie 2016 | 20:30 8676

Exclusiv!

Exclusiv!

După şocul provocat de autoservirea de la Auchan (la finele anului trecut mai multe persoane ajungând în spital cu toxiinfecţie alimentară - n.r.), inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa s-au mobilizat şi verifică temeinic unităţile de alimentaţie publică! Aşa se face că, în cursul zilei de azi, OPC a ajuns la un cunoscut local din Năvodari, Cherhanaua Taşaul! Potrivit surselor noastre, unitatea urmează să fie închisă până la remedierea deficienţelor constatate! Din câte se pare, inspectorii au găsit în localul cu specific pescăresc produse expirate! Controlul este încă în desfăşurare.

UPDATE, COMUNICAT ANPC:

"In urma unei sesizari telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul ca dupa ce a consumat produse din peste la o cherhana din localitatea Navodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfectii alimentare. Directia de Control si Supraveghere Piata a demarat o actiune de control la unitatea de alimentatie publica, prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Constanta.

In urma controlului s-a gasit in spatiul de depozitare o cantitate de 74 kg loturi de materie prima (peste) la care era modificata starea termica si pentru care nu s-au respectat conditiile de depozitare, materia prima care trebuia pastrata in stare refrigerate, fiindcongelata. Materia prima nu era insotita de elemente de identificare.

In acelasi spatiu de depozitare s-a gasit o cantitate de 4 kg preparate culinare pregatite in zilele anterioare avand termenul de valabilitate depasit cu 24 ore.

Intreaga cantitate de materie prima si preparate culinare a fost retrasa definitiv din circuitul consumului uman si s-a aplicat o sanctiune contraventionala de 20.000 lei.

Ca masura complementara s-a dispus oprirea temporara a prestarii de servicii in unitatea de alimentatie publica pana la remedierea deficientelor".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiu cat de politic a fost OPC...dar daca nu ai stomac de caine simti cu siguranta la unele mancaruri specifice "prospetimea produselor" .nu zic ca e mereu asa. Imi place pozitionarea localului Cherhana Tasaul...insa dupa 2 zile cu diaree dupa un Bors Pescaresc ,data viitoare o sa mananc o sticla de vin la ei. Vorba de drojder auzita in RATB : PROFITUL e DUMNEZEUL lacomului.
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367