REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Opel GTC Astra: adevărata schimbare nu stă doar în design

Opel GTC Astra: adevărata schimbare nu stă doar în design

Replica API 16 decembrie 2012 | 00:00 138

Mulţi consideră, eronat, că GTC este doar varianta coup a modelului Astra. Aspectul dinamic al caroseriei ascunde însă modificări importante care modifică radical comportamentul rutier

Este destul de greu să găseşti un şofer român care să nu fi deţinut sau măcar să îşi fi dorit să conducă un Opel Astra. Mai ales dacă ne referim la generaţia G, lansată în 1998. Continuând să trecă prin literele alfabetului, oficialii Opel au reuşit să impună acest model ca unul de referinţă în segmentul compact, iar varianta Gran Turismo Coupe (GTC) a devenit o atracţie în special pentru tinerii dornici să-şi crească nivelul adrenalinei.

Designul radical şi dinamic al caroseriei GTC-ului este primul element care te atrage către varianta cu trei uşi a Astrei, însă, dacă poţi trece peste inconvenientul unui acces mai dificil către bancheta din spate ajungi rapid la concluzia că acest coupe ascunde multe surprize, în marea lor majoritate, plăcute.

Oricine a încercat mai întâi viaţa la bordul hatchbackului poate sesiza rapid că, pentru coup, inginerii au ales o arhitectură aparte a şasiului, menită să amplifice dinamismul în momentul rulării. Pentru aceasta, inginerii din Rsselsheim au creat o platformă specială. Componente-cheie, precum suspensia HiPerStrut pe puntea faţă, au fost preluate de la modelul Insignia OPC de 325 CP, în timp ce puntea-spate unică cu braţ Watt şi arbore compus a fost îmbunătăţită semnificativ.

Asta se traduce printr-o stabilitate sporită atunci când virajele sunt abordate mai sportiv, dar şi printr-o rigiditate mai mare, care poate deranja iubitorii de confort şi drumuri lungi. Şasiul coupului a fost proiectat pentru a integra şi sistemul inteligent, adaptiv de control FlexRide.

mai mult pe www.capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367