REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Operații în premieră la Spitalul Municipal Mangalia

Operații în premieră la Spitalul Municipal Mangalia

Replica API 23 mai 2018 | 00:08 347

La Spitalul Municipal Mangalia s-au realizat, recent, primele operații oftalmologice de cataractă, cu echipamente medicale de ultimă generație. Conform medicului specialist oftalmolog, dr. Stăetu Dorina, acest tip de intervenții chirurgicale erau așteptate de mai mult timp, de către pacienții din Mangalia, care suferă de diverse afecțiuni oculare. „Astfel de operații sunt binevenite mai ales pentru persoanele în vârstă, care nu mai trebuie să se deplaseze la altă unitate sanitară pentru o intervenție la nivelul ochiului”, a explicat dr. Stăetu. De aceste servicii medicale pot beneficia atât pacienții din Mangalia și cei din sudul județului Constanța, dar și alte persoane, care doresc să se opereze la spitalul din Mangalia. ”Intervențiile chirurgicale pentru cataractă, desfășurate în premieră la Spitalul Municipal Mangalia, au fost un succes. Aceste operații sunt acum posibile și ne bucurăm că se fac în condiții optime și cu aparatură modernă, într-un timp foarte scurt, de circa 8-10 minute. În jurul Mangaliei sunt foarte multe localități, cu pacienți cu probleme de cataractă, în special vârstnici, care pot beneficia de operații complexe, în cadrul spitalului”, a precizat medicul specialist oftalmolog. Dr. Stăetu Dorina. Ea a mai spus că alt tip de intervenții chirurgicale, realizabile în cadrul spitalului, sunt cele de corectare a strabismului la copii, intervenții pentru glaucom sau alte formațiuni tumorale de la nivelul ochiului. Totodată, conducerea unității din Mangalia a precizat că realizarea acestor tipuri noi de intervenții chirurgicale va atrage tot mai mulți pacienți, care ar putea beneficia de respectivele servicii medicale, decontate de Casa Județeană de Asigurări. ”Este o mare realizare pentru toți pacienții cu afecțiuni oculare, dar și pentru spitalul nostru și municipiul Mangalia. Până acum, am avut nouă operații de cataractă. Totul a decurs bine atât în timpul intervenției, cât și după. Avem deja solicitări de la pacieni din alte localități din țară, care vor să se opereze la Mangalia”, au precizat reprezentanții conducerii Spitalului Municipal Mangalia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un pacient cu deficiente de vedere este vazut de un medic oftalmolog, care recomanda sau nu o operatie.Ce sa inteleg ca doamna asigura si consultatii si operatii.Dupa o consultatie fie primesti o reteta pt ochelari, medicatie, fie esti programat la operatie.Daca stie cineva detalii.
1
2
Daca dna doctor ar lucra doar la Spitalul de stat tot respectul...daca nu ar trebui urmarit circuitul pacientilor aduca dupa ce sunt externati din spitalul bugetar pe la ce clinici si cabinete sunt plimbati pentru control. Ori numai la spitale de stat ori la privat
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614