REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Operaţiile la Spitalul de Oase au fost sistate! Pacienţii sunt direcţionaţi spre alte unităţi sanitare

Operaţiile la Spitalul de Oase au fost sistate! Pacienţii sunt direcţionaţi spre alte unităţi sanitare

Replica API 9 august 2013 | 00:00 88

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud, cunoscut ca "Spitalul de Oase", a devenit istorie! Intervenţiile chirurgicale au fost sistate printr-o decizie mai mult sau mai puţin aşteptată. Cei mai afectaţi vor fi pacienţii. Aceştia sunt acum nevoiţi să apeleze la serviciile medicale ale unităţilor de profil din judeţ (Medgidia, Mangalia, municipiul Constanţa) sau din ţară. Motivul? Spitalul de Oase a funcţionat până săptămâna aceasta în baza unui plan de conformare. Deşi acesta este scriptic valabil până în decembrie 2013, decizia de suspendare a activităţii medicale ar fi fost luată întrucât blocul operator ar necesita reparaţii capitale.

De altfel, printr-o Hotărâre de Guvern, unitatea sanitară din Eforie a fost desfiinţată juridic. Astfel, spitalul a fost transformat în Secţie Exterioară Ortopedie-Traumatologie 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiind preluat de Consiliul Judeţean şi coordonat de către managerul dr. Dănuţ Căpăţână. Chiar dacă nu se mai poate opera, activitatea de recuperare continuă "în cadrul spitalului", spun medicii din Eforie. "Având în vedere acest lucru, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va trebuie să reînnoiască autorizaţia de funcţionare pentru Secţia Exterioară din Eforie Nord, iar managerul Dănuţ Căpăţână a decis să suspende toată activitatea medicală de acolo. Intervenţiile chirurgicale vor putea fi reluate abia după ce va fi reînnoită autorizaţia de funcţionare de către Direcţia de Sănătate Publică. Acest lucru presupune reabilitarea Spitalului din Eforie Nord, condiţie menţionată în planul de conformare", spun surse din cadrul unităţii de tratament. Tot aceştia au mai precizat că s-a avut în vedere şi faptul că blocul operator al Spitalului de Oase nu a mai fost reabilitat de ani buni, iar unitatea sanitară facă obiectul unui proces în instanţă, după ce o femeie din Tulcea s-a ales cu o infecţie intraspitalicească. Aceasta solicită 800.000 lei - daune materiale, reprezentând cheltuieli pentru tratament medicamentos, alimentaţie specială, vitaminizare, cheltuieli legate de transport la unităţile spitaliceşti, intervenţii chirurgicale, plata persoanei angajată pentru îngrijiri atât pe perioada spitalizării cât şi după, la domiciliul părţii vătămate. Spitalul de Oase din Eforie are circa 120 de paturi, din care 50 de paturi sunt strict pentru recuperare. Unitatea medicala este una cu traditie în ortopedia romanească, fiind singura care mai reuneşte, sub acelaşi acoperiş, chirurgia ortopedică şi recuperarea post-intervenţie.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/ce-se-intampla-cand-te-operezi-la-spitalul-de-oase-pleci-acasa-cu-stafilococ-auriu-80950/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614