REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Operaţiunea ‘Micii şi cârnaţii de 1 Mai’: când vor fi înlocuite grătarele din zonele de picnic

Operaţiunea ‘Micii şi cârnaţii de 1 Mai’: când vor fi înlocuite grătarele din zonele de picnic

Replica API 4 aprilie 2018 | 01:03 473

Grătarul de 1 mai este unul dintre cele mai înverșunate tradiții pe care le au românii. Nelipsitul mic cu muștar, cârnaţi, ceafa de porc pe grătar, dar și legumele bine rumenite se află în meniul de 1 Mai Muncitoresc. Totuși, unde pot ieși constănțenii să facă grătar? Zonele de picnic din Constanța arată ca și cum au fost bombardate, iar primarul Decebal Făgădău a promis, în urmă cu câteva şedinţe ale Consiliului Local Municipal, că vor fi reabilitate. Reprezentanții municipalității au precizat pentru cotidianul „Replica” de Constanța că zonele de picnic vor intra în reabilitare imediat după sărbătorile pascale, iar până de 1 mai o parte din ele vor fi finalizate.

Municipalitate a realizat zone pentru picnic în urmă cu aproximativ zece ani, în zonele Doraly, Poarta 6, Badea Cârțan și Faleză Nord. Însă neglijența oamenilor, vandalizarea, dar și trecerea timpului au lăsat urme adânci în... grătare. Sunt imposibil de utilizat de către cetățeni, însă lucrurile nu vor rămâne așa, după cum precizează administrația locală. „Imediat după sărbători vor intra în reabilitare și recondiționare. La data de 1 mai, zonele de picnic de la Doraly și Poarta 6 vor fi terminate mai mult ca sigur. Celelalte vor fi sau nu gata până la data respectivă în funcție de cum vor decurge lucrările”, au precizat surse din Primăria Constanța.

Mai mult, pentru a putea fi desfășurate lucrări de reabilitare, o să fie nevoie de o achiziție publică pentru a putea intra în lucru respectivele, lucru ce nu a fost încă publicat pe portalul instituției. Potrivit aceleiași surse, costurile nu ar fi foarte mari, achiziția putând fi făcută prin atribuire directă pentru a scuti timp. Desigur, cert este faptul că locuitorii din Constanța își doresc un spațiu decent pentru a face un grătar bine meritat de minivacanța de 1 mai, mai ales că vremea se anunță una bună.

Aprinderea focului de grătar în spații neamenajate este interzis prin lege, riscând amenzi usturătoare. Focul va fi aprins doar în locurile special amenajate și nu se va lăsa nesupravegheat, amenda aplicată pentru nerespectarea acestor obligații se ridică la 3.000 de lei, potrivit legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grasele astea de la replica se gandesc numai la mici si carnati
4
0
BA... traim in ROMANIA,mici bere si manele!
1
6
Terminati cu prostiile si desfiintati tigania! Sunt o gramada de restaurante si terase in Constanta! Cand ne civilizam si noi? Daca ai chef de mici bere si manele, mergi tata... la o carciuma cu specific! De unde moda asta cu gratarul in fata blocului, pe bloc, sub poduri, in parcuri, in fata portii, pe balcon, in cimitir?! Ca sa nu mai vorbim de poluarea fonica. Fum, manele, sutiene si burti hidoase, lanturi, hore, batute si seminte sparte la portiera unei rable.pana cand?
9
3
Unele trebuie mutate in alte locatii pentru ca pe langa acele locuri au aparut blocuri iar locatarii nu mai pot tine geamurile deschise din cauza fumului si a zgomotului, muzica la volum mare, facut de cei ce vin la gratare, chiar si noaptea.
7
0
Ba aduceti ba alte gratare sa pun si eu niste fleaica sa mearga bine cu bucegi
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367