REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Operatorii economici din Portul Constanța au transmis încă o adresă Comisiei Europene: sunt reale lucrările de dragare a Dunării din Bulgaria?

Operatorii economici din Portul Constanța au transmis încă o adresă Comisiei Europene: sunt reale lucrările de dragare a Dunării din Bulgaria?

Replica API 16 mai 2018 | 23:21 286

Reprezentanții Constanța Port Business Association – organizație din care fac parte operatorii economici din portul Constanța – atrag din nou atenția instituțiilor europene asupra necesității ca partea bulgară să se țină de cuvânt și să realizeze dragarea Dunării pe sectorul pe care îl au în administrare.

„Urmare a solicitărilor transmise de Constanța Port Business Association atât în atenția autorităților române, cât și a instituțiilor europene, referitoare la problema neefectuării lucrărilor de dragaj a Dunării pe sectorul aflat în administrarea autorităților bulgare, Europarlamentarii români s-au implicat și au înaintat în data de 12 martie 2018, o scrisoare deschisă în atenția Președintelui Comisiei Europene dl. Jean – Claude Junker, a Comisarului pentru Transport dna. Violeta Bulc, cât și a doamnei Karima Delli, Președintele Comisiei pentru Transport și Turism din Parlamentul European, exprimându-și astfel îngrijorarea și solicitând intervenția promptă a instituțiilor europene.

Urmare a acestor demersuri, autoritățile europene au informat că sunt conștiente de situația actuală în ceea ce privește condițiile de navigație în secțiunea comună româno – bulgară a Dunării, aceasta problemă fiind de asemenea urmarită și într-un context mai larg al Strategiei Uniunii Europene privind Dunărea.

Totodată, au subliniat faptul că autoritățile bulgare au semnat un contract de dragaj pe o perioadă de trei ani de zile, cu posibilitatea de prelungire, astfel încât această activitate va fi asigurată pe termen mediu și lung și au asigurat România de sprijinul serviciilor Comisiei Europene în vederea rezolvării acestei probleme.

Având însă în vedere modul în care autoritățile bulgare au înțeles să trateze acest subiect în ultimii ani, în pofida promisiunilor și a angajamentelor asumate, cât și faptul că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că societatea care a câștigat contractul (Cosmos Shipping AD Varna) nu are experiență în lucrări maritime și nu deține echipamente de dragare, Constanța Port Business Association a revenit și alături de Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța a solicitat instituțiilor europene, respectiv Henrik Hololei, Director General for Transport and Mobility, să se asigure că activitățile de dragare a Dunării efectuate de statul bulgar în sectorul comun româno – bulgar sunt reale”, au precizat reprezentanții asociației.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218