REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Operatorul de apă SC RAJA SA a obținut certificatul de urbanism pentru reabilitarea unor magistrale din Constanța

Operatorul de apă SC RAJA SA a obținut certificatul de urbanism pentru reabilitarea unor magistrale din Constanța

Replica API 5 iulie 2016 | 00:00 414

Noi investiții

Noi investiții

Compania de apă SC RAJA SA Constanța a obținut, pe 1 iulie a.c., certificatul de urbanism în vederea reabilitării unor conducte situate pe bulevardul Mamaia. Concret, este vorba despre conducte aducțiune, magistrale, stații pompare apă potabilă, stație de pompare apă uzată și refulări aferente, in municipiul Constanța - lot3, din cadrul ”Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020”.

De asemenea, compania a obținut certificatul de urbanim și pentru reabilitarea conductelor magistrale tronson 3 Constanța, situate pe strada Răsuri. Totodată, SC RAJA SA a primit certificatul de urbanism și pentru reabilitarea conductelor aducțiune și magistrale Constanța - lot2, situate pe DN 2 A.Ultimele două proiecte fac parte din același program demarat de operatorul de apă, ”Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020”. Certificatele eliberate de Primăria Municipiului Constanța au valabilitate doi ani.

Memoriu de prezentare la Agenția de Mediu pentru Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020

SC RAJA SA a depus un memoriu de prezentare al proiectului mai sus menționat la Agenția de Mediu. Acesta cuprinde mai multe investiții din aria de operare a S.C. Raja S.A. Constanța (retele de alimentare cu apă, canalizare, stații de pompare, stații de tratare, stații de epurare etc) în județele Constanța, Ialomița, Dâmbovița, Călarași și Brașov. Investitii principale propuse în proiect, vizează, printre altele, extinderea și reabilitarea retelelor de distribuție, dar și sisteme de alimentare cu apă/sisteme zonale de alimentare cu apă.

Aici vorbim despre Sistemul Regional Constanța, Sistem zonal de alimentare cu apă Constanta – Constanța, Mamaia Stațiune, Palazu Mare, Sistem de alimentare cu apă – localitatea Năvodari și Mamaia Sat, Sistem zonal de alimentare cu apă Constanța Nord – localitățile Lumina, Corbu și Kogălniceanu, Sistem de alimentare cu apă Constanța – localitățile Agigea, Techirghiol și Eforie Nord, Sistem de alimentare cu apă Eforie Sud – Tuzla, Sistem de alimentare cu apă Costinești, Sistem de alimentare cu apă Biruința, Sistem zonal de alimentare cu apă Adamclisi – localitățile Adamclisi și Zorile, Sistemul zonal de alimentare cu apă Băneasa, Chirnogeni, Lipnița, Ostrov, Pietreni, Viile, Sistemul Zonal de Alimentare cu Apă Darabani – localitățile Darabani și Vâlcele, Sistemul zonal de alimentare cu apă Plopeni – localitățile Plopeni, Movila Verde, Independența, Dumbrăveni, Furnica, Tufani și Fântana Mare, Sistem zonal de alimentare cu apă Negru Vodă – localitățile Negru Vodă și Cotu Vaii, Sistem zonal de alimentare cu apa Comana si Tataru, Hârșova, Manghalia și stațiuni, Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Albești, Pecineaga, Dulcești, Amzacea, Poarta Albă, Murfatlar, Valu, Castelu, Ovidiu, Cumpăna, Lazu, Poianu, Medgidia, Cernavodă, Faclia, Tortoman Cobadin – localitatile Viisoara, Ciobanita si Credinta, Mereni, Lanurile.

Precizăm că proiectul este propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritara 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, OS 3.2 – Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentarii cu apă potabilă a populației. SC RAJA SA Constanța a demarat, de-a lungul anilor, nenumărate proiecte benefice locuitorilor Constanței, și nu numai. Începând cu anul 2007, compania s-a implicat în mod semnificativ în dezvoltarea și implementarea proiectelor de interes public prin AXA Prioritară 1-«Extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată» a Programului Operațional de Mediu 2007-2013, în care a dezvoltat proiecte în valoare de 238,2 milioane de euro.

Prin lucrările executate de RAJA Constanța s-a urmărit îmbunătățirea facilităților de acces la serviciile de apă și canalizare pentru populația mai multor localirtăți din județul Constanța, dar și din Ialomița și București. În anii anterior RAJA a fost implicată și-n alte proiecte, care nu au de-a face cu obiectul de activitate al companiei. A donat mobilierul la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, a făcut reparații în școli, a dotat laboratoarte de informatică, asigurăm de ani de zile burse unor studenți de la Ovidiu, contribuim la amenajarea unor parcuri, a restaurat un monument istoric extrem de important-Cișmeaua Otoman.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218