REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Opinie referitoare la politicianul Remus Cernea, "creaţia lui Viorel Hrebenciuc". Ce părere aveţi?

Opinie referitoare la politicianul Remus Cernea, "creaţia lui Viorel Hrebenciuc". Ce părere aveţi?

Replica API 18 ianuarie 2014 | 00:00 231

Agent electoral sub acoperire - da sau ba?

Agent electoral sub acoperire - da sau ba?

Un cititor al cotidianului Replica de Constanţa a transmis redacţiei un punct de vedere extrem de interesant legat de parlamentarul Remus Cernea. Iată textul, merită citit în integralitate:

"Dovedind un oportunism mult peste media politicienilor noştri, oricum foarte talentaţi la acest capitol, Remus Cernea face tot ce poate să intre în graţiile electoratului nemulţumit de sistem, care de obicei nu se prezintă la vot. Deputatul cu plete ca fuiorul, intrat în Parlament pe listele PSD, aplică impecabil toate reţetele prin care poate atrage alegătorii din nişa formată de ecologişti şi, în special, de contestatarii proiectelor Roşia Montană Gold Corporation şi Chevron. Nu i-au scăpat însă din vedere nici minorităţile sexuale, în a căror portavoce s-a erijat şi nici susţinătorii drepturilor animalelor, pe umerii cărora plânge ori de câte ori este filmat.

Începând de la frizură şi stil vestimentar şi terminând cu acţiunile sale, întreprinse totdeauna în zone intens populate de reporteri (vezi vânătoarea de la Balc), Cernea încearcă din răsputeri să se afiseze drept candidatul celor care de cateva legislaturi încoace nu au votat fiindcă nu au avut cu cine. Mai nou, i-a venit ideea de a cere donaţii în moneda internetului - bitcoin, asta pentru a face impresie în faţa electoratului educat. Din păcate pentru parlamentarul puşculiţă, publicul instruit este greu de prostit şi nu-i uită trecutul de consilier al amicului sau Ponta şi nici jongleriile politice prin care a ajuns deputat.

Imitând schema din tinereţe a lui Crin Antonescu, prin care acesta a ieşit din anonimat, Remus Cernea a atras atenţia prin bogata sa podoabă capilară "coadă de cal" şi prin ţinuta uşor neconformă cu tiparele deputăţiei dâmboviţene. Strategia a dat roade, deputatul-rocker fiind remarcat în timp record. Demisia sa din grupul parlamentar PSD, participarea la câteva manifestaţii de stradă televizate, discursul său ecologist şi desele iniţiative împotriva Bisericii au avut scopul de a proiecta spre public imaginea unui luptător cu sistemul şi de a trece în ochii alegătorilor drept un opozant al social-democraţilor şi al lui Ponta. În ultima vreme, această cacealma politică a continuat cu studiatele schimburi de replici dintre Cernea si şeful Camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe teme de fizionomie şi ţoale, ceea ce nu sunt decat perdele de fum, lansate pentru a masca jocul PSD de atragere prin "magnetul" Cernea a acelei părţi de electorat pe care, altfel, nu ar capta-o niciodată.

Manevrele lui subtile, prin care încearcă să ascundă relaţia sa foarte apropiată cu PSD şi Victor Ponta, sunt însă trădate de fapte. Un amănunt care a scăpat până acum presei este modul în care Remus Cernea a blocat constituirea unui nou grup parlamentar, fapt care convine de minune intereselor PSD. Anul trecut, în luna iunie, parlamentarul a anunţat că va constitui un nou grup, împreună cu 9 deputaţi, majoritatea plecaţi de la PPDD. Trei dintre colegii săi s-au răzgândit înainte să fie îndeplinită şi etapa finală cerută de regulamentul intern, adică citirea în plen a componenţei grupului. Însă lista fusese deja depusă la secretariatul Camerei şi, din cauza unui vid de reglementare, deputaţii implicaţi în această tentativă nu mai pot forma un alt grup parlamentar pâna când iniţiatorul demersului, adică Remus Cernea, nu cere secretariatului retragerea listei. A trecut mai mult de jumătate de an şi Cernea nu dă semne că ar avea vreo intenţie în acest sens.

Este interesant de analizat şi o altă acţiune a sa, într-un moment cheie pentru PSD şi anume votarea noului Cod Penal. Fan înfocat al grupului "Metallica", deputatul Cernea, a bătut toba pe toate ecranele TV cum că a fost prezent în plen, dar a refuzat să voteze. Din păcate, nici un jurnalist nu a avut inspiraţia să-l întrebe de ce nu a ieşit din sală în momentul votului. Nu cumva pentru a servi partidul prietenului său, Ponta, aducându-şi contribuţia la asigurarea cvorumului, fără de care acest act normativ, profund neconstituţional, n-ar fi trecut?

La cât de ingenioasă este lucrătura, n-ar fi de mirare ca Remus Cernea, politicianul să fie creaţia lui Viorel Hrebenciuc, eminenţa cenuşie a PSD".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369