REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 3 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6566
11.4° Constanța Duminică, 3 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6566

Opoziția din Albania a pornit un incendiu în parlament pentru a bloca dezbaterea bugetului

Opoziția din Albania a pornit un incendiu în parlament pentru a bloca dezbaterea bugetului

A.F. 20 noiembrie 2023 | 20:33 371

Parlamentul albanez şi-a întrerupt, luni, o dezbatere după ce mai mulţi deputaţi ai opoziţiei de dreapta au provocat un mic incendiu aruncând fumigene în sala de plen pentru a bloca dezbaterea bugetului pentru anul viitor, pe care opoziţia îl descrie drept o „hoţie” a actualei puteri social-democrate, relatează agenţiile Reuters şi EFE

Opozitia din Albania a pornit un incendiu in parlament pentru a bloca dezbaterea bugetului

Deputaţi membri ai Partidului Democrat (n. red. - de dreapta) au lansat aproximativ zece fumigene care au declanşat incendiul stins rapid de personalul de securitate, care a folosit apa din sticlele găsite în sală.

Incidentul s-a produs în timp ce preşedinta Camerei Deputaţilor, Lindita Nikolla, a deschis dezbaterea asupra proiectului de buget pentru anul viitor prezentat de guvernul condus de Partidul Socialist al premierului Edi Rama, scrie Agerpres.

Înaintea dezbaterii a avut loc şi o altercaţie fizică între gărzile de securitate ale Parlamentului şi mai mulţi deputaţi susţinători ai fostului premier de dreapta Sali Berisha, în prezent parlamentar. În ciuda tensiunilor şi fumului din sală, majoritatea de stânga a aprobat bugetul în primă lectură, după care şedinţa parlamentului a fost întreruptă.

Berisha a susţinut acţiunea colegilor săi de partid pentru a împiedica ceea ce el a descris drept „cea mai mare hoţie din istoria” Albaniei. Fumigenele sunt „un instrument care a incendiat procedura neconstituţională a acestui guvern al hoţilor”, a mai spus fostul premier. De partea sa, preşedinta legislativului a acuzat opoziţia că încearcă să împiedice discutarea „creşterii salariilor, a pensiilor şi a plăţii datoriilor”.

Nu este prima dată când opoziţia recurge la bombe fumigene pentru a obstrucţiona activitatea parlamentului de la Tirana.

Opoziţia de dreapta îi acuză pe mai mulţi membri ai guvernului social-democrat de corupţie, respectiv fraude şi deturnări de fonduri, şi cere în zadar de un an lansarea unei anchete parlamentare cu privire la acestea. Conservatorii le reproşează celor de la putere că împiedică declanşarea unei asemenea investigaţii, motiv pentru care în ultimele săptămâni au mai recurs în plenul parlamentului la acţiuni similare celei de luni.

Fostul premier, Sali Berisha, este la rândul său investigat pentru presupuse fapte de corupţie şi are interdicţie de a părăsi ţara, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633