REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Oprea: Am bătut palma cu Piedone, ne-a privit în ochi şi peste o oră l-am văzut la tv alături de USL

Oprea: Am bătut palma cu Piedone, ne-a privit în ochi şi peste o oră l-am văzut la tv alături de USL

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 207

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a povestit marţi, la B1 Tv, că s-a întâlnit şi a bătut palma cu Cristian Popescu Piedone în chiar dimineaţa zilei în care acesta a ieşit public alături de liderii USL care l-au prezentat drept candidatul lor la primăria sectorului 4.

"La momentul acela, aveam în Capitală doi primari, cei mai buni, Onţanu şi Piedone. Stabilisem cu cei de la PDL pe raportul de forţe, când Piedone a plecat s-a schimbat raportul de forţe (...) Stabilisem la 9 dimineaţă că ne vom întâlni la 2 împreună ca să semnăm colaborarea, el venise de unde venise, şi am bătut palma, ne-a privit în ochi, peste o oră l-am văzut la televizor", a povestit Oprea despre ziua în care Piedone a ieşit alături de Victor Ponta şi Daniel Constantin în conferinţa de presă în care aceştia l-au anunţat drept candidatul USL la primăria Sectorului 4.

Preşedintele executiv al UNPR a completat că este prieten de 18 ani cu Cristian Popescu Piedone, dar a admis că în politică se manifestă un anumit soi de pragmatism. "Am fost dezamăgit în plan personal, dar mergem mai departe", a adăugat el.

Oprea a precizat că UNPR îşi va anunţa candidaţii la sectoare în zilele următoare, luând în calcul varianta de a avea propriul candidat la Capitală.

Cristian Popescu Piedone, care părăsise recent PC pentru a candida pentru UNPR, s-a răzgândit şi va candida în numele USL la sectorul 4, după cum au anunţat vineri preşedintele PSD Victor Ponta şi cel al PC, Daniel Constantin.

Cristian Popescu Piedone, revenit în PC pentru a candida în numele opoziţiei la sectorul 4, a spus în legătură cu scurtul parcurs la UNPR că are dreptul să simpatizeze pe cine vrea şi că el nu şi-a trădat niciodată cetăţenii.

"Eu am fost tot timpul membru al PC. (...)Voi intra în campanie electorală, sub steagul USL. Vă spun clar şi răspicat: nu mi-am trădat cetăţenii din sectorul 4, am rămas cu ei", a afimat el în conferinţa de presă în care a fost anunţat de Victor Ponta şi Daniel Constantin drept candidatul Opoziţiei.

Întrebat cum explică şederea la UNPR şi "simpatia" pe care a afişat-o faţă de partidul lui Gabriel Oprea, Piedone s-a rezumat să spună: "Am dreptul să simpatizez pe cine vreau".

Pe 9 martie, preşedintele UNPR Bucureşti Neculai Onţanu spusese că Piedone va candida pentru Uniune. În noiembrie 2011, Piedone anunţase că va reprezenta UNPR în alegeri. Piedone a refuzat să demisioneze din partid pentru a nu-şi pierde postul, iar PC a fost la fel de ezitant în ceea ce-l priveşte. Astfel, deşi Daniel Constantin l-a ameninţat cu excluderea acest lucru nu s-a întâmplat. În cele patru luni de stat la UNPR, Piedone a primit funcţia de şef al aleşilor locali UNPR, a participat la mai multe şedinţe şi a fost în deplasarea conducerii UNPR în China, anul trecut. Recent, Piedone fusese anunţat de Elena Udrea drept şeful de campanie al PDL şi UNPR pe Bucureşti, decizie ce a stârnit nemulţumirea unor pedelişti precum Cristian Preda sau Theodor Paleologu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614