REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oprea: Dacă actuala coaliție ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri

Oprea: Dacă actuala coaliție ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri

Replica API 15 iunie 2015 | 00:27 215

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat că atât el, cât și colegii săi din Parlament nu vor vota modificările propuse la Codul Penal și nici un alt proiect care "ar slăbi statul român".

"Dacă cumva actuala coaliție ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri, și i-am spus-o inclusiv lui Victor Ponta și vorbesc foarte serios", a declarat președintele UNPR, într-o emisiune difuzată, duminică dimineața, de PRO TV.

Întrebat dacă propunerile din Parlament de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală reprezintă o amenințare la adresa țării, vicepremierul pe probleme de securitate națională a spus: "Am menționat mai devreme, m-ați întrebat dumneavoastră, și v-am spus că nu sunt de acord cu astfel de modificări".

"Oricum, vreau să vă spun că orice lege, orice Cod, inculsiv acest Cod penal, normal că trebuie discutat, trebuie comentat, trebuie să existe o dezbatere publică cu toți actorii, societatea civilă, ziariștii, actorii politici, parlamentari, asta oricum. În schimb, dacă cineva, un grup, vrea să-și aranjeze... nu sunt de acord cu acest lucru, nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul", a declarat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a subliniat că UNPR nu va vota în plenul Parlamentului propunerile de modificare a Codului penal.

"Sunt totuși militar și am spus destul de clar: nu votăm așa ceva. În momentul acela e o problemă în coaliție, UNPR-ul are o problemă cu actuala coaliție. Nu cred că se va ajunge la așa ceva", a declarat președintele UNPR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102