REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Oprea despre cazul Gigină: Este un dosar în care un accident rutier a fost speculat politic

Oprea despre cazul Gigină: Este un dosar în care un accident rutier a fost speculat politic

Replica API 8 noiembrie 2018 | 00:53 338

Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că dosarul în care a fost trimis în judecată în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină este un dosar în care un accident rutier "a fost speculat politic".

"Este un dosar în care un accident rutier a fost speculat politic, pentru ca la momentul respectiv să plecăm de la guvernare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în mod definitiv, că a fost un accident rutier care nu are nicio legătură cu exercitarea atribuţiilor mele de serviciu ca ministru de Interne. Un accident regretabil, un dosar construit în scop politic", a spus Oprea.

Declaraţia a fost făcută la Tribunalul Bucureşti, unde s-a desfăşurat în cameră preliminară un nou termen al procesului în care Gabriel Oprea, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier ce a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

La acest termen, instanţa a luat în discuţie două excepţii de neconstituţionalitate. Prima excepţie ridicată de avocaţi se referă la competenţa Tribunalului Bucureşti de a judeca acest proces, iar a doua vizează repartizarea dosarelor la DNA în faza urmărire penală.

Iniţial, DNA a trimis acest dosar spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Instanţa supremă şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", arată DNA.

Conform procurorilor, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi - activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

DNA susţine că Gabriel Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri care au executat această activitate de însoţire într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Procurorii mai spun că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul poliţistului.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gabita tu fa ce ai in plan,esti sigurul care ne apara drepturile,stii ca ai voturile noastre.Vorba multa la claca,izvor,moara ,fantana.
0
0
sa ne lingi pe coaie ! Gabi Oprea intoarce toata familia ta de prosti neispraviti ....si tot voi va cereti scuze ! De ce de la un accident , totul a devenit politic ? il incomoda pe neamtul klaus ? oricum nu ia mandatul doi . Asa au facut si cu tiberiu nitu , jegosii de procurori au luat ce trebuie ....din suedia !
3
0
daca a fost ceist precum stroe porcul,gabi oprea nu cred ca are vreo vina in moartea acelui ninja,nasul decedatului i-i era sef,nepotism tata
0
4
punem pariu ca daca ar fi maine alegeri ,o gramada de imbecili ar vota gabriel oprea -parlamentar?prostii suntem noi ,alegatori, nu ei, hotii.
3
4
Nu s a mai pomenit un general BOU decat asta ! La puscarie javra !
4
3
Grofule ! Esti un penal ordinar, fara scrupule. Infractorule!
6
3
Penal jeg ordinar
5
2
mai vrea sa faci o academie de infractori.
6
3
Gabitu slujeste sistemul de inainte de 1989. Anii 90 l-au gasit ca bodyguard al lui Miron Cozma, apoi a fost avansat chiar de Nastase, inainte de a fi re-evaluat de Basescu. Post Basescu a continuat subt Ponta. Se pare ca gasca lui Ciolanis e alta gasca de securisti, Gabitu nu-i in barca cu ei, de-acolo i se trage si decaderea
11
0
Datorita lu' gabitza oprea au studii de aparare toti catelusii securitatii,viitori strajeri ai neamului.Ultrafericite daniel roaga-te,bre,si ptr ei.
12
2
Cacatul asta securist merita ani grei de inchisoare. Rahatul asta dadea diplome de doctorat, el fiind un fost subofiter in armata care impartea izmene si pe care traian bashinescu l-a facut general de 4 stele... asta e tara in care traim.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367