REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oprea: România nu prezintă o presiune migraționistă crescândă

Oprea: România nu prezintă o presiune migraționistă crescândă

Replica API 28 august 2015 | 00:00 159

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat joi, după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că România nu prezintă o presiune migraționistă crescândă.

El a precizat că situația se menține la parametrii anului trecut în ceea ce privește încercările de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cât și al numărului solicitărilor de azil. "Am convocat ședința Comitetului Național Special pentru Situații de Urgență pe tema evaluării riscurilor privind posibilul impact de securitate ca urmare a creșterii fenomenului imigraționist la frontierele României. (...) Europa se confruntă în acest moment cu o criză a imigrației fără precedent generate de persoane aflate în nevoie de protecție internațională, majoritatea provenind din nordul Africii și Orientul Mijlociu, care se îndreaptă în special spre state membre ale Spațiului Schengen. La nivel regional această situație a creat o presiune migraționistă deosebită în zona sudică și sud-estică a Uniunii, mai ales în Italia și Grecia, iar ulterior, a afectat state de tranzit precum Bulgaria, Ungaria, Austria și țări de destinație ca Germania, Franța și Suedia", a declarat vicepremierul pentru securitate națională la Palatul Victoria. Oprea a adăugat că odată cu apariția și diversificarea acestui fenomen în state din proximitatea României "instituțiile din domeniul securității naționale au monitorizat permanent evoluția din zonă, informând periodic factorii decidenți cu pachete analitice, diagnoze, prognoze și evaluări de risc asupra securității naționale".

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102