REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oprişan: Nu putem vorbi acum nici de reşedinţă la Focşani, nici la Brăila, nici la Constanţa

Oprişan: Nu putem vorbi acum nici de reşedinţă la Focşani, nici la Brăila, nici la Constanţa

Replica API 22 aprilie 2013 | 00:00 175

Preşedintele UNCJR despre regionalizare

Preşedintele UNCJR despre regionalizare

Sâmbătă, în cadrul congresului PSD, reunit la Sala Palatului, a fost ales vicepreşedintele Regiunii Sud-Est, acesta fiind Marian Oprişan, preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

În acest context, întrebat dacă Focşani va fi capitala regiunii de Sud-Est, preşedintele UNCJR a răspuns pentru "Replica": "Vă rog să nu introduceţi această temă în discuţie, pentru că această temă până la modificarea Constituţiei nu poate exista, şi nu putem vorbi de capitală, pentru că este o noţiune care include statalitatea, putem să vorbim de reşedinţă. Nu putem vorbi acum de reşedinţă nici la Focşani, nici la Brăila, nici la Constanţa, până când nu se va modifica Constituţia". Marian Oprişan a mai precizat că nu va fi nevoie ca nimeni de la Constanţa să vină la Focşani, la fel cum nici de la Focşani nu va fi nimeni obligat să vină la Constanţa. "Va fi o reşedinţă economică, va fi o reşedinţă administrativă, mai multe instituţii care se descentralizează de la Guvern, în funcţie de pondere, cum vor avea sediul în comunităţile judeţene, acolo unde se desfăşoară principalele activităţi. Nu trebuie să vină nimeni la Focşani, nici nimeni de la Focşani nu trebuie să meargă la Constanţa, o spun foarte clar. Nu se schimbă nimic la acest capitol", a declarat pentru "Replica", Marian Oprişan.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108