REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

OPT TURCI, ce au trecut ilegal granița, se ascundeau în pădure, la FĂUREI

OPT TURCI, ce au trecut ilegal granița, se ascundeau în pădure, la FĂUREI

Replica API 7 martie 2021 | 21:40 2386

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, ascunși în pădure, opt cetățeni din Turcia, care au trecut ilegal frontiera în România din Republica Bulgaria.

(Sursa foto: arhivă)

În data de 04.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, județul Constanța, acționând în baza unor informații, s-au deplasat în proximitatea localității Făurei, unde au depistat cu ajutorul tehnicii de supraveghere, opt persoane ascunse în pădurea de la marginea localității.

În urma acțiunii, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa pentru verificări și efectuarea de cercetări stabilind că sunt opt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 21 și 32 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania și că au fost călăuziți pe teritoriul R. Bulgaria de doi cetățeni bulgari, fiind transportați până în apropierea frontierei române.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în țară pentru 5 ani. Cele opt persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Conform oamenilor legii, condițiile de călătorie pentru cetățenii turci, în România, în perioada stării de alertă, sunt reglementate de Hotărârea de Guvern Nr. 35 din 10 februarie 2021, Anexa 3, art. 2, alin. 1, pct. 3.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei din Romania i-au prins dar cum de nu sunt prinsi de cei din Bulgaria? adica traverseaza toata Bulgaria si nu-i prinde nimeni, se pare ca politia bulgara nu-si face treaba sau e corupta si inchide ochii la spaga data de acestia care vor sa treaca granita fraudulos.Dar cat de naiv poti sa fii sa poti gandi ca poti trece prin Bulgaria, Romania, Ungaria, Austria, si sa nu te prinda nimeni
2
0
Daca ii da inapoi ii omoara dementu de dictator erdogan . Ori ajung la ocna pana vor crapa .
1
1
Au scapat cu avertisment ca purtau masca corect.
1
0
Pai nu e bine in paradisul mascariciului dictator de Erdogan?
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218