REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ora Pământului 2018. Sâmbătă, 180 de ţări, inclusiv România, sting lumina simbolic

Ora Pământului 2018. Sâmbătă, 180 de ţări, inclusiv România, sting lumina simbolic

Replica API 24 martie 2018 | 00:00 224

Oameni din peste 7.000 de oraşe, din 180 de ţări, inclusiv România, vor stinge simbolic lumina sâmbătă, de la 20.30, timp de o oră - Ora Pământului, cea mai mare mişcare de mediu voluntară din toate timpurile.

În 2018, în România, 25 de oraşe - Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan - au anunţat organizarea unor activităţi cu ocazia Earth Hour, potrivit site-ului ora-pamantului.ro.

Astfel, sâmbătă, în toată ţara vor avea loc mai multe evenimente şi activităţi organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber şi nu numai, lista acestora fiind actualizată constant pe ora-pamantului.ro şi pe pagina de Facebook WWF Romania.

uminile interioare şi exterioare de la Palatul Parlamentului vor fi stinse sâmbătă seara, între 20.30 şi 21.30, în acest fel instituţia alăturându-se acţiunilor din 6.500 de oraşe din întreaga lume dedicate Zilei Pământului.

"Camera Deputaţilor se alătură, şi în acest an, celei mai mari acţiuni voluntare de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”, ca partener al organizaţiei internaţionale „World Wide Fund for Nature”. Pentru a marca acest eveniment, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30 – 21.30", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Camera Deputaţilor participă la acest eveniment de la prima ediţie a acestuia în România.

Anul trecut, instituţii emblematice din România, precum Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Guvernul României şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din Bucureşti s-au alăturat evenimentului.

De-a lungul ediţiilor anterioare, sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din luna martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii au întrerupt iluminatul şi au găzduit evenimente tematice. Printre reuşitele importante ale mişcării "Earth Hour" în România se numără faptul că Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Ora Pământului.

Evenimentul Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund - Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie, potrivit WWF.

Evenimentul Earth Hour este marcat de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20.30 - 21.30.

Mesajul este acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice şi de extraconsum sunt atât de grave, actuale şi complexe, încât este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global. Iar vocea comună a miliarde de oameni de pe tot globul ajunge chiar şi la cele mai înalte foruri ale decidenţilor.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa "Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour)", în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de nouă oraşe la prima ediţie, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga ţară şi un eveniment popular în viaţa comunităţilor mici şi mari.

Anul acesta, pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, sâmbătă, de la 20.30.

Începând cu acest an, evenimentul pune un accent şi mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura. În acest sens, aceasta este prima ediţie Earth Hour în care WWF îşi uneşte forţele cu Cercetaşii României.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare dobitocie sa serbezi Ora Pamintului prin intuneric chiar in preajma Bunei Vestiri.Ce manipulare neobolsevica ordinara,antihristica.Te miri cum atitia oameni inteligenti nu realizeaza ce porcarie se intimpla.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367