REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oraşul Constanţa MOARE! PARAGINĂ, „BEŢE ÎN ROATE” şi INDOLENŢĂ!

Oraşul Constanţa MOARE! PARAGINĂ, „BEŢE ÎN ROATE” şi INDOLENŢĂ!

Replica API 28 februarie 2017 | 23:36 1503

Noaptea te mănâncă dulăii, dar tu nu ai ce mânca

Noaptea te mănâncă dulăii, dar tu nu ai ce mânca

Administrație hapsână, indolență și "nepotism", poate că acestea ar putea fi explicațiile în ceea ce privește situația în care a ajuns să se afle urbea de la malul mării! Clădiri în paragină, situate chiar în zone centrale, dar în care nu se poate investi întrucât proprietarii sunt prin America și habar nu au ce-i pe "acasă". Afaceri cărora li se bagă "bețe în roate" încă din fașă și lipsa unui interes față de tot ce înseamnă un oraș port. Poate că tot ce s-a distrus în administrația ce a apus va avea o șansă la resuscitare acum. Și asta pentru că orașul moare. Încet, dar sigur.

De cele mai multe ori, după ce se trag "obloanele" unui sezon estival, oamenii se confruntă, din nou, cu realitatea din oraș. Nu că ea ar fi dispărut, dar măcar a mai fost dată uitării "din pricina" bunei dispoziții aduse de razele de soare. Iar nu de puține ori s-a întâmplat ca o persoană ce cunoștea Constanța doar pe timp de vară, dar care a "aterizat" aici toamna, să spună: nu-mi vine să cred. Da, nici nouă! Dar aceasta este realitatea. Și exemplele sunt multe. Unul este legat de un imobil dintr-o zonă centrală, la Delfinariu, pe lângă Mc Donald's. Pe strada Soveja, nr. 38 – mai exact. Respectiva casă, lăsată în paragină, a devenit loc de adunare pentru oamenii străzii și pentru infractori. „La controlul efectuat în data de 23.05.2016 de către o echipă de polițiști locali din cadrul Direcței Poliția Locală, la imobilul situat în Constanța, str. Soveja nr. 38, proprietatea Petcu Lia Viorelovna, Petcu Stelian, Petcu Ion și Petcu Gheorghe s-a constatat faptul că imobilul este neîntreținut. Drept urmare au fost întocmite somații în conformitate cu prevederile HCL 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, pentru a lua măsurile necesare înlăturării situației de fapt, pentru imobilul situat în Constanța, str. Soveja nr. 38, în caz contrar se vor aplica prevederile art.5 din H.C.L.M.27/2016 și anume majorarea impozitului la imobilul mai sus menționat cu un procent de 300%”, au spus reprezentanții Primăriei. Iar aceeași situație o putem întâlni și în zona Peninsulară, acolo unde polițiștii Secției 3 duc munci titanice pentru a restaura ordinea și pentru "goli" casele, care, de asemenea, au proprietarii decedați, iar moștenitorii sunt în străinătate.

Terenul pe care trebuia construit un liceu, FOCAR de INFECȚIE

Totodată, un teren lăsat de izbeliște se află în zona Marvimex, de circa un hectar, care a devenit o reală groapă de gunoi sau locul unde se adună persoanele de etnie romă pentru a trage un pui de somn sau pentru a mai aduna niște sticle. Locuitorii zonei își aduc aminte de terenul situat între strada Solidarității și Dreptății, între blocurile Q și N, că era destinat pentru a fi construit un liceu. "Dar a venit revoluția și nu s-a mai constuit. Între timp a devenit o groapă de gunoi, un focar de infecție, mai ales vara. Am înțeles că proprietarii sunt prin America. Și așa stă terenul acela în asemenea hal", au spus oamenii. Iar situația nu este alta nici în centru. Strada Ștefan cel Mare – o mândrie de altădată - a ajuns acum să arate ca după bombardament. Ca și cum a fost ocupată de fețe obscure, un fel de orășel fantomă. La fel și pe bulevardul Tomis, care este tapetat cu spații comerciale lăsate neocupate, unele chiar în paragină, și asta pentru că proprietarii preferă să le țină goale decât să mai lase la preț sau, pur și simplu, nu le pasă. "Am fost întrebat ce vreau să deschid și apoi mi-a trântit că nu se poate. Cred că proprietarul avea o afacere în același domeniu de nu a vrut să audă. A stârpit concurența din start", spun anumiți mici afaceriști.

Constanța, orașul unde noaptea te mănâncă dulăii, dar tu nu ai ce mânca

Iar aspectele care ne fac să suspinăm și care, din păcate, alcătuiesc orașul de la malul mării, sunt legate și de străzi neasfaltate, neluminate, pline de gropi, de lipsa coșurilor de gunoi, lipsa toaletelor publice, lipsa, lipsa, lipsa... Dar putem spune și "există". Există indolență cât cuprinde. Trecând peste toate acestea, evident este și aspectul legat de petrecerea timpului liber. Variante nu prea sunt, și aici ne referim în extrasezon. Drept dovadă că lucrurile merg din rău în mai rău, se pare că nici afacerile legate de delivery nu mai sunt ce au fost. "Dacă vrei să comanzi ceva de mâncare noaptea, după ora 1.00, nu prea ai alternative. În afară de Cin Cin eu nu am găsit. Și, da, vorbim de Constanța. Nu despre un cătun. Pare un lucru de neluat în seamă. Dar este îngrijorător, pentru că am senzația că orașul ăsta moare...", a spus un constănțean.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oras plin de c***i , cocalarizat , manelizat , cel mai j***s oras in tara , toate cartierele sunt ocupate de indieni..palas , chiliei , unirii , medeea , bratianu , km4-5 , poarta 6 , ziceti un cartier fara 10.000 de c***i in el sa va vad
0
0
Bine ca primari au grija de paraziti . Au grija de paraziti pentru ca paraziti in ziua de alegeri se incoloneaza si voteaza ciuma rosie . Uitativa cum Constanta moare in fiecare zi . Nici nu le pasa ciumatilor ca se duce totul de rapa . Am ajuns sa fim la mana parazitilor , la mana pensionarilor care pentru cateva pungi cu malai sau ce mai primesc acolo ne vand acestor ciumati . Daca constanteni se vor mobiliza la viitoarele alegeri , praful se va alege ce Constanta . Este valabil si pentru locuitori judetului Constanta . Sa nu mai lase judetul pe mana acestor ciumati .
4
0
Asta nu-i nimic! Pe str. Fagetului colt cu Maramures o cladire lasata de izbeliste,pentru a fi daramata de colorati si sa nu se plateasca autorizatia de demolare, plina de balarii a primit pe trotuar o rulota plina de colorati care au transformat locul intr-o hazna!
2
0
Putem face ceva: sa stam si sa citim ziarul, sa ne uitam la televizor, lucruri d-astea simple. In felul asta totul se va rezolva cu bine. Vom fi cu totii fericiti, atat noi cei care ne dam coate pe la colturi cat si ei, cei care isi dau coate in fata noastra aratand spre noi si spunand: "sunteti jegosi, nu munciti, doar cereti".
3
0
SIGUR va spun ca avem centrul orasului odios,oribil!e super-sigur cel mai urat centru istoric din toata Romania,vorbim de orasele mai importante.asa bataie de joc,mai rar sau deloc poti vedea.Stam bine la cioroi,makidoni,asistati social si mai ales,CAINI.avem frate caini pentru o tara intreaga.si pensionari care iubesc acesti caini.curatenie n-avem.Ghinion!Alta intrebare...etc.
9
0
arata asa nu din cauza mea ci pentru ca locatarii din zona se poarta ca la tara , mama lor de boschetari prosti
5
0
Avem ce ati votat!!!!
12
0
Jos Ciuma Rosie.
9
0
de ce nu ati ridicat astfel de probleme cand era mazare stapanul tuturor, l-ati votat continuu fara retinere, i-ati dat, cum se spune, un cec in alb, pe viata. noroc ca a fost obligat sa renunte. A meritat un mic, o punga de faina si un litru de ulei?, asta ati vrut , asta aveti. V-ati bucurat si ati votat in masa PSD primiti ce ati dorit, multumiti-va ca se mai pot face plati, la cat da olguta fara a avea suport. Inca mai exista de furat in tara nu se vor opri pana nu pun tara pe butuci. Fac tot posibilul sa blocheze toate institutiile statului, inclusiv pe presedintele tarii, sa nu poata
14
0
Autoritatile nu vor sa faca nimic pentru acest oras. Ei vor o populatie saraca fara gindire si la care sa le dea ajutoare sociale pentru a-i vota. Si atunci orasul este ce este, Parca suntem la Bombei sau Karaci.Este o mafie PSD ce nu permite sa vina investitori strategici, sa creieze locuri de munc ,de pe urma carora sa rezulte bani pentru asanarea orasului, dezvoltare culturala ,sportiva si cresterea numarului de spatii verzii. Primaria, se aude?
7
0
Cu un Fagadau moale si un viceprimar ca Babu - semianalfabaet si pus pe imbogatire rapida, constanta nu are cum sa arate altfel sau sa prospere. vor sa ne jefuiasca prin taxe si impozite
20
2
Cate rautati , ma mir ca nu va otraviti cu propriile cuvinte .Toata lumea da vina pe altcineva ca de , arunca pisica in curtea vecinului .Ma deranjeaza insultele impotriva batranilor ,, fomisti " dar acestia sunt bunicii sau parintii nostri .Recunosc , sunt si eu o "batrana " care hraneste cainii maidanezi si mi se pare omenesc sa fac asta .Eu asi eutanasia pe cei care instiga la ura si discriminare fata de oameni .Tinerii sa munceasca si sa faca orasul frumos , este randul lor si daca vor schimbare sa iasa la vot cand trebuie .
5
21
Constanta moare din vina constantenilor, sinteti aroganti, fara demnitate si va vindeti pentru un pui hidos si un kg de faina,zahar etc..... nu aveti nici cel mai elementar sens civic. Aveti o administratie publica dupa imaginea voastra. Nu va mai plingeti pe voi, invatati sa va iubiti orasul si in primul rind invatati sa munciti si furati mai putin. Veti vedea ca daca deveniti mai civilizati lucrurile se vor schimba si un oras cu potentialul Constantei poate deveni un MARE ORAS, daca invatati sa il valorizati sta doar in puterea voastra. A VREA INSEAMNA A PUTEA.
20
0
Cam singura companie care angajeaza tineri inca din scoala este Rompetrol. Desi poate multi nu stiu. Bravo lor. In restul firmelor mari din zona nu stiu cum poate avea un tanar acces fara pile.
9
0
Daca erau ai da dreapta, miere curgea pi bulivard...
1
3
Dragi concetateni, Acest oras are nevoie de implicare de ambele parti. Atat cei din conducerea primariei cat si din partea cetatenilor. Toata lumea a injurat din confortul casei cand a fost zapada, majoritatea fiind comozi si bazandu-se numai pe autoritati sa curete zapada. Personal am dat la lopata si implict injurat la randul meu pentru ca nu se actiona cu utilaje, insa daca in jurul blocurilor, caselor, afacerilor ne-am gospodarii mai bine cu siguranta acest oras ar avea o alta fata. Ne-am obisnuit sa ne ascundem dupa stigamtul:"sa vina primaria sa ne: dea,faca,repare,mute,curete,etc.
8
13
Nici nu trebuie sa te duci prin vreun cartier, centrul este probabil cel mai mizerabil si urat dintre toate orasele mari din tara, practic din faima lui Stefan cel Mare a ramas doar Tomis Mall si el muribund saracu! Nici un oras de talia Constantei si chiar mai mici nu arata asa de jalnic.
24
0
avem parlament d3e pomana ce nu gandesc sa faca legi si ptr. aceste impedimente : Nu te ocupi de cladire, de locuintteren timp de 10 1ni stiind ca distrugi imaginea orasului intra in datoria primariei sa administreze locatia si peste alti ani esti nul la proprietate, ori .... Cine sa faca legi eu ???
11
1
sa fim seriosi, constanta a trait bine datorita marinarilor si portului: cum s-a apucat roman si vacaroiu sa distruga flota si toata industria ,ba chiar si murfatlarul in cazul vacaroiu, ca la stefanesti-arges:s-a dus orasul,condus de un venetic circar acum priponit la beciul domnesc.marinarii au plecat din tara, portul a decazut, iar litoralul a ramas un fel frectie la picior de lemn, cind nu te doare.
19
4
Indiferent de oranduire sociala,de sistem politic national,Constanta si restul localitatilor din Dobrogea vor avea nevoie de cel putin un mileniu ca sa scape de sistemul propriu creat,de traditia ca ultimile jeguri sa conduca in mod real cam tot. Serios,cam cat de greu este sa descoperiti oameni de calitate umana si profesionala in functii de lideri? Stiu,e aproape imposibil. Caramizi in piept cu roabele,realitatile sunt diferite.Da,si oamenii sunt cam dusi ,pot fi usor de condus,de cumparat,nu au decat orgoliu,nu si demnitate. Asta e specificul zonei.Poate in mileniul viitor......
20
2
bhai puroi uman ce esti..dupa cum vorbesti tu n ai iesit din constanta ...ai fost vreodata la istanbul? sa vezi ce i acolo ? tot imperiul otoman e
4
14
imperiul otoman a disparut efectiv de o suta si ceva de ani , orasul comstanta a ajuns asa din cauza noastra a romanilor din romania lasa propoaganda anti islamista penibilule
16
5
Ei au furat si inca mai fura orasul , patriciu a plecat cu 3 miliarde dolari...si a bagat banii in Germania
12
2
Oras de ospatari,cameriste,videchatisti si hoti.
20
2
asa e oras mort, fara o investitie serioasa in conditiile in care ai mare, autostrada, aeroport. am construit mall-uri si atat, nimic productiv care sa preia forta de munca care iese de pe bancile scolilor. conducatori slabi interesati de ei nu de cetateni. oras imbatranit pentru ca tinerii pleaca
39
1
Cred ca suntem cel mai trist si murdar oras....conducerea judetului si a orasului din ultimii 12 ani nu a facut decat sa adanceasca decalajul cu orase precum....Timisoara, Brasov sau Oradea ....suntem on oras mort in care singurele lociri de munca sunt de ospatar si cameriste pentru sezon.....vai mama noastra...
38
1
Acest rezultat il avem datorita indolentei noastre ca cetateni , neimplicarea in dezvoltarea orasului a dus la paragina, ultimii 15 ani de Mazare se vad acum , un Fagadau incapabil de functie , oras adus la stadiul de comuna.
38
2
In constanta doar plombe in asfalt construit pe spatii versi si binenteles var alb pe toti copacii si stalpi de iluminat.atat sa facut si se va face in continuare
29
0
Moare si constantenii au votat moartea la conducerea orasului si a jutetuluindin anul 2000 pana in zilele noastre ! Dumnezeu sa ne ierte de fraieri si indolenti ce suntem !
36
1
Un oras care a murit incet dar sigur dar nu din cauza primarului sau a municipalitatii ci din cauza noastra a locuitorilor ca nu stim sa ne cerem drepturile la curatenie la spatii verzi aolo unde sunt asociatii de locatari cu presedinti si administratori ne multumim sa achitam doar intretinerea fara sa le cerem administratorilor sa administreze si sa fie in permaneneta relatie cu primaria. Daca locuitorii orasului s-ar implica in relatia cu primarul sunt sigur ca soarta orasului nu va mai fi atat de trista si mizera dar si nepasarea noastra lasa de dorit IMPLICATI-VA SESISAZITI PLATIM PT ORAS
33
3
Moare si noi stam la TV. Faceti o ancheta si la piete poate se trezesc si le pun la punct pt constanteni
17
1
Imi retrag cuvintele!
3
7
De la o tripleta formata dintr-un slugoi obedient, un filfizon gay si un cretin dovedit, poti avea asteptari?
35
1
in plm se cere la greu 60-80k euroi pe apt. intr-un oras de maidanezi, tzigani, bosorogi fomisti si politicieni corupti , hai la mai mare fratilor ca merge la smecheri
27
2
Da, sa eutanasieze in plm toate javrele si pe pensionarii retardati care le dau de mancare. SI daca ar mai reduce si numarul de tigani, pin aceeasi metoda, poate avem o sansa.
30
3
Traiasca si infloreasca partidul pe care ,voi constantenilor,l-ati ales sa va fure si sa -si bata joc de voi.Asa ca taceti si rumegati tot ce ati halit si ce mai aveti in urmatorii patru ani.
32
6
Iar va luati de subuectul cu cainii? vor iar sa reinceapa penalii pupoy vet sa faca bani? sa si castreze taranii cainii si sa nu,mai abandoneze. ca nu se telepirteaza de pe lyna, scarbele de oameni sunt de vina, bietele animale
13
14
Se compara Constanta cu Clujul, Brasovul, Timisoara, Sibiu, Iasi, Bucuresti? "Multumiri" influentei islamiste de lumea a treia, o lume a bacsisului, materialista, Constanta a fost cel mai distrus mare oras ROMANESC de imperiul otoman si se vede asta si in multi din locuitorii ei! Un oras care a votat 12 ani un primar socialist PSD-ist proxenet care vroia sa legalizeze drogurile si prostitutia asa cum era odata in imperiul otoman ISLAMIST!
41
10
Asa este ... moare. De aceea am plecat din constanta ca nu se mai poate trai decent si in siguranta. E un oras trist insalubru periculos si fara nici un viitor in orice domeniu de activitate. Pai firme IT in casute de 50 m2.... asta e silicone Valley de constanta pe salarii de 2500 lei in cel mai bun caz. Este un oras mort .
46
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102