REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ORAŞUL CONSTANŢA, MONITORIZAT VIDEO! Ce părere aveţi?

ORAŞUL CONSTANŢA, MONITORIZAT VIDEO! Ce părere aveţi?

Replica API 24 mai 2017 | 00:00 382

Măsură discutată după ce mai multe maşini au fost sparte

Măsură discutată după ce mai multe maşini au fost sparte

În ultima perioadă, mai multe mașini au fost "prădate" de hoți, ziua în amiaza mare, infractorii profitând de numai câteva minute în care vehiculele au fost lăsate nesupravegheate. În aceste condiții, constănțenii susțin că dacă ar fi existat camere de supraveghere, aceste fenomene nu ar mai exista. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, există în discuții un asemenea proiect, în momentul de față aflându-se la stadiul de "cercetări de piață".

Mai multe mașini, unele de lux, au fost sparte la malul mării în ultima perioadă. Un exemplu este nefericitul eveniment de la mijlocul lunii mai, când o femeie a coborât din mașină pentru a merge la un magazin din zona Tony's de pe Ferdinand, lăsându-și poșeta în vehicul întrucât acolo de afla și șoferul. Însă, doi indivizi l-au ademenit pe acesta afară spunându-i ceva de o bubuitură și apoi întrebându-l de centrele comerciale din oraș.

În acel timp, un alt individ a sustras poșeta, prejudiciul ridicându-se la 20.000 de lei. Apoi, pe 22 mai, în jurul orelor 15.45, oamenii legii au intervenit în zona Sabroso, pe bulevardul I.C. Brătianu, acolo unde persoane necunoscute au spart geamul unui Audi Q5 și au sustras poșeta șoferiței. Aceasta a susținut că a lipsit numai câteva minute.

"Nu știu ce șanse are Poliția să-i prindă pe făptași. Nu-s camere de luat vederi, peste stradă e calea ferată... Niște camere de supraveghere ar fi fost excelente. Dacă Primăria ar avea în vedere așa ceva, faptele de acest gen ar fi descurajate și, pe deasupra, i-ar ajuta mult și pe polițiști", a spus un constănțean care se afla în zonă. În schimb, cu camere de luat vederi a fost dotat sediul Primăriei.

Și, din câte se pare, se discută și despre o monitorizare a municipiului. "Da, se discută despre așa ceva, dar încă nu s-a implementat. S-au făcut cercetări de piață deocamdată, să vedem ce se întâmplă în continuare", au declarat, pentru "Replica", reprezentanții Primăriei Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti gabor ,dar imi place atitudinea ta ,Respect.
0
0
Daca se face cu profesionalism este o ideie buna de luat in seama si pusa in aplicare,trebuie vazute si analizate zonele cu potential criminogen si luate in evidenta ,special agomerarile urbane dar si la iesirile din municipiu ,va rog sa tineti seama si de parerea specialistilor din politie si alte institutii care se ocupa cu siguranta publica.
0
0
Vise taica, vise..... si daca se va face se va face de mantuiala, vezi iluminat public pe ferdinand si tomis, pavaj centru vechi si alte proiecte de succes.
0
0
Asa a promis caricatura aia de primar,ca pune camere peste tot,in special in zobele de langa cartierul HC,care a devenit raiul infractorilor..
1
2
puneti si la wc,,,ca vin teroristi prin canalizare.
1
3
Bagati-le cat mai repede , pana nu va razganditi !
3
0
Este bine. Stiu ca nu este chiar comod sa te stii privit in timp ce te sccarpini sau iti saruti iubita,insa trebuie sa recunoastem ca traim o perioada de inflatie a infractionalitatii si nu prea sunt sanse de scapare decat prin metode de exceptie,in raport cu alte tari civilizate. Pe langa camerele alea,dreptul la autoaparare at trebui bine definit. Te ataca unii si din riposta l-ai ologit,sa nu fii responsabil. A trecut unul prin loc nepermis si l-ai lovit cu masina,sanatate,e vina trecatorului!Ti-a intrat unul in casa si l-ai pocnit cu ce aveai atunci la indemana si a murit porcul,sanatate!
3
0
ACESTE CAMERE FAC MINUNI DACA SUNT ADMINISTRARE DE CINEVA CARE SE PRICEPE,EVENTUAL POLITIST LOCAL. LA HARSOVA AU REZOLVAT APROAPE TOATE INFRACTIUNILE DIN ORAS DIN ULTIMII TREI ANI.
11
0
nu mai pot borfasii de camerele alea....
1
3
Orice este facut in Constanta in sprijinul cetateanului si pt siguranta acestuia este binevenit! Organele de politie nu mai pot face fata numarului mare de infractori,tot in crestere,in comparatie cu numarul politistilor care sunt in scadere!
6
0
exemplele ar putea continua dar ideea cu monitorizarea este buna...in piata Ovidiu unde a avut loc festivalul scoicilor daca ar fi fost camere ar fi trebuit chemat godinacul asta de Scarlatescu cu toti bucatarii lui sa spele piata de mizeria care au lasat-o...pute a gunoi de la o posta..daca treci acum prin piata..vomiti...rusine organizatorilor si celor care au acceptat aceast circ din piata..Nu imi purtati pica..va salut Mitica
11
0
Cam tarziu, dar mai bine decat niciodata! Felicitari !
6
0
fagadau se gandeste la buzunarele lui nu-l intereseaza orasul din niciun punct de vedere, mizerie, gropi, caini maidanezi, lipsa parcari si ex ar putea contiunua
11
3
In Harsova s-a introdus de multi ani si totul cu fonduri europene. Sa vedem cat plateste primaria
8
0
Dereglatul psihic mazare fiind el insusi un borfas , nu dorea camere video in oras. Tzaranoiul si pupilul mascariciului Ramses Stefan cel Mare , fagadau , o tot amana si el , dand exemplul altor orase din lumea a 3-a de pe glob... Se vrea Cta un oras de prosti...
16
4
o idee foarte buna, poate asa vede si primarul in ce hal a ajuns orasul, dar pana atunci mai face o comisie, un studiu, o analiza.......
18
2
O idee f buna!Pe langa micile gainarii, gen trafic de tigari, furturi din buzunare...etc, facute fara teama de a fi prinsi, mai apar si altele mai grave , talharii, atacuri, violuri tot pe fondul lipsei martorilor , camerelor sau a echipajelor mobile de politie si jandarmi.In plus , prin montarea camerelor s-ar mai diminua problemele si neregulile din trafic, trecerea pe culoarea rosie, necordarea de prioritate, bataile din trafic si celebrele liniute.Nu stiu de ce nu s-au montat pana acum pt ca nu este o investitie exagerat de mare si nici greu de realizat, dar nu s-a dorit de catre cjc...
22
0
Big Brother.Mai rau ca pe timpul comunistilor
2
20
e o ideie foarte buna in special pentru zonele cu multi tzigani si interlopi inclusive in piete unde se face specula si in autobuze ar fi bine unde poti fi facut la buzunar
19
0
O idee de nota 10! Sper sa se realizeze.
18
3
A zecea minune a lumii, pt Constanta... Si un deosebit efort pentru marioneta facacau..... Studii de frzabilitate, proiecte, avizari, si munshipiul n-are nici arhitect sef, tine locu un gradinar
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367