REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Oraşul Constanţa privit de sus - imagini senzaţionale, desprinse parcă din filme! Ajunşi pe sol, ne izbeşte... realitatea!

Oraşul Constanţa privit de sus - imagini senzaţionale, desprinse parcă din filme! Ajunşi pe sol, ne izbeşte... realitatea!

Replica API 17 septembrie 2018 | 16:25 316

Municipiul Constanţa este cunoscut ca fiind un oraş turistic, port, cu un potenţial economic uriaş pentru ţara noastră. Constanţa este una dintre cele mai frumoase urbe cu deschidere la mare, iar statistica ne poate confirma asta pentru că turiştii străini au venit în număr mare şi anul acesta pe litoralul românesc.

Pe lângă cifrele estimate de către specialişti, tabloul oraşului de la malul mării, “pictat” de la înălţime, ne demonstrează încă o dată cât de norocoşi suntem că trăim într-un peisaj atât de frumos şi complex, caracterizat de o diversitate a naturii. Imaginile vorbesc de la sine. Privit de sus, Constanţa ne prezintă un tablou complet al naturii compus din lacuri, mare, vegetaţie bogată... o localitate vie! Constănţenii se pot declara cu adevărat privilegiaţi de natură.

Staţiunea Mamaia era cândva denumită “mica Ibiza”, însă doar privind imaginile de la înălţime putem spune că staţiunea Mamaia este mai mult de atât. Cel mai mare parc din municipiul Constanţa pare o adevărată oază de prospeţime, la fel, privit de sus! La un scurt “zoom” însă, putem sesiza cum atât constănţenii, cât şi turiştii sosiţi pe litoralul românesc în perioada sezonului estival, nu respectă natura atât de mult precum pretind.

Spunem asta pentru că, deşi municipiul Constanţa privit de sus pare desprins din filmele cele mai frumoase, atunci când coborâm pe pământ ne afundăm în gunoaiele aruncate la întâmplare, în trotuarele şi străzile pătate de mizeria pe care unii dintre constănţeni o lasă să cadă, şi nu numai, de vegetaţia uscată din loc în loc, de agitaţia şi spiritul conflictual al unora dintre participanţii la trafic, precum şi de deşeurile pe care o parte dintre constănţeni le aruncă în lacurile Tăbăcărie şi Siutghiol, sau chiar în Marea Neagră.

Ajunşi la sol suntem învăluiţi de mirosuri care mai de care, suntem prizionerii poluării masive considerate “la nivel normal” de autorităţile competente, poluare ce afectează locuitorii din cartierele aflate în proximitatea Portului Constanţa. De asemenea, ne izbim de cetăţenii care vandalizează obiectele aflate pe domeniul public, de cei care nu respectă legea, amintind totodată de vandalizarea coşurilor de gunoi montate cândva, din loc în loc.

Reamintim, de asemenea, că băncile din parcul Tăbăcărie au fost ridicate de autorităţile constănţene susţinând că au fost luate pentru a fi recondiţionate, în urma vandalizării lor de către cetăţeni. Pentru a păstra o imagine la fel de frumoasă, la nivelul solului, implicarea autorităţilor locale venite la pachet cu bunul simţ al cetăţenilor sunt necesare de urgenţă.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca am procesa filmuletul si am decupa betoanele construite de perciunati ca in fisia gaza ni s-ar zburli paru in cap.
1
0
fara sa ma uit la film, si o musca vazuta de departe pare un fluture superb. Intr un oras in care cuvantul bisnita - vezi anii 88, unde liceele scot pe banda rulanta prostie crasa, unde cetateanul de rand iai fura singur caciula, chiar ma mir ca inca nu a ajuns constanta la nivelul oraselor...vascauti, ciamurlia sau biruinta, a se vedea totusi sarcasmul. Nu o sa traiti niciodata intr un oras unde sunt piste de biciclete, nu o sa avem parcuri fara maidanezi sau gratare cu mititei fara par pe ei, sau curatenie pe strazi. Cine crede altfel ori e cretin ori a luat prea mult speis
3
0
primarul Fagadau cacalau, nimic nu a facut pentru orasul asta,, nimic, e un povestitor de 2 lei si in rest e 0. Daca psd ul il sustine si la alegerile viitoare sa se duca in p.la cu el
7
0
tu ii dai muie ma - tii in fiecare seara , de unde atata pula sa mai dai si altora ? lui nevasta - ta ii dam noi , dar sa-si puna plimbele ca zgarie ....Animalule , deocamdata noi suntem la putere si te futem cum vrem , te vom aduce in stare de nebunie si te vom interna la palazu mare , acolo unde este ma - ta !
0
8
Muie mazare, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!! Altceva nu mai e de zis.
8
4
Calitatea filmului este foarte proasta.
7
1
Populatia, in majoritate, este lipsita de educatie, nu doreste sa se civilizeze.
7
3
Pentru Constanta, amenzile pentru aruncatul gunoiului pe strada si poluare trebuie sa fie la nivelul celor din Singapore. Acolo pana si guma de mestecat este interzisa. La noi nu merge cu vorba buna, turistii si localnicii care nu se conformeaza regulilor de bun simt si legii trebuie arsi serios la buzunar.
10
0
ce frumos era acel parc candva si uite ce a ajuns
11
1
Machidonimea a distrus orasul.
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218