REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Orașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Replica API 16 noiembrie 2019 | 00:31 531

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția ministrului Sănătății, Victor Costache și managerului general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, Laurențiu Bădescu, având ca subiect lipsa ambulanțelor în oraș.

Mai exact în parcul auto ce se află în incinta Spitalului Orășenesc Hârșova erau patru ambulanțe, însă decizia Serviciului Județean de Ambulanță Constanța a fost să mute o ambulanță în comuna Crucea, fapt ce nu a fost de placul primarului orașului Hârșova, mai ales că odată cu aceasta a fost relocat și un echipaj din cele două existente.

Iată scrisoarea:

”În atenția domnului ministru al Sănătății, Victor Costache și domnului managerului Laurențiu Bădescu

Vața are prioritate! Acesta este motivul ce ar putea justifica ultima decizie a Serviciului Județeam de Ambulanță Constanța, dacă nu am lua în considerare că ne aflăm în plină campanie electorală și orice hotărâre luată așa, din pripă, lasă loc de interpretări.

Este vorba de faptul că serviciul de ambulanță din orașul Hârșova a fost privat de o ambulanță din parcul auto existent în incinta Spitalului Orășenesc Hârșova. Din cele patru ambulanțe care deverveau întreaga zonă (aproximativ 30.000 locuitori din 10 localități), o ambulanță a fost relocată la Primăria Crucea. Problema nu este că localitatea a fost privată de o ambulanță, ci de faptul că, odată cu aceasta a fost relocat și un echipaj din cele două existente.

În momentul de față, Spitalul Orășenesc Hârșova este deservit de o singură ambulanșă cu echipaj complet.

Decizia nu pare să fi fost luată pe fondul unor situații de urgență care să impună, tocmai în acest moment, detașarea acestui echipaj în localitatea Crucea.

Apreciez că este pusă în pericol sănătatea cetățenilor, atât din Hărșova, cât și din localitățile limitrofe întrucât, în situația unor evenimente rutiere, a unor situații de urgență în zonă, un singur echipaj de salvare nu va putea asigura acoperirea deplasării și permanența pentru Spitalul Orășenesc Hîrșova, în același timp.

Atrag atenția asupra faptului că oamenii au nevoie în permanență de servicii medicale de calitate și de asigurarea protecției, iar Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a luat o decizie pripită, care pare să satisfacă alte scopuri sau interese decât cele care trebuie să fie numai în interesul cetățeanului, atâta timp cât această mutare a fost făcută tocmai acum, în pragul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

În încheiere, salut înființarea unei stații a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța în comuna Crucea, dar SOLICIT PUBLIC domnului manager general Laurențiu Bădescu să reanalizeze decizia luată, astfel încât să nu afecteze starea de normalitate de la Hîrșova și să se poată oferi tuturor cetățenilor aflați în situații de urgență, ce beneficiază de serviciile Spitalului Orășenesc Hârșova, un act medical eficient și de calitate într-un timp de intervenție rapid, prin păstrarea celor două echipaje la Serviciul de ambulanță Hârșova și suplimentarea personalului calificat care să deservească și comuna Crucea.

De asemenea, SOLICIT PUBLIC Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, SĂ PREZINTE, ÎN MOD OFICIAL, STUDIUL CARE A STAT LA BAZA LUPRII ACESTOR MĂSURI.”

UPDATE, un nou mesaj al edilului:

"Felicit inițiativa de a se deschide în comuna Crucea un punct de lucru de acordare a asistenței medicale de urgență prespitalicească, asigurându-se, astfel, o intervenție rapidă pentru cazurile urgente din această zonă, în interesul cetățenilor.

Având în vedere, însă, că echipajul ce deservește ambulanța din comuna Crucea a fost relocat din cadrul Serviciului de Ambulanță Hârșova, fac apel către colegii din administrația locală Crucea pentru ca, împreună, să facem demersuri în vederea asigurării permanente a cel puțin două echipaje la Spitalul Orășenesc Hârșova și cel puțin a unui echipaj în comuna Crucea", a transmis Viorel Ionescu, după o discuţie, pe tema ambulanţei, cu viceprimarul din Crucea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920