REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Oraşul Hârşova are panouri de informare pe bani europeni

Oraşul Hârşova are panouri de informare pe bani europeni

Replica API 7 iunie 2013 | 00:00 161

Urmează şi alte proiecte

Urmează şi alte proiecte

Proiectul privind implementarea panourilor de informare în oraşul Hârşova a fost încheiat, prilej pentru care edilul localităţii, Tudorel Nădrag, a organizat ieri o conferinţă de presă în sala de festivităţi a primăriei. Este vorba despre proiectul "Achiziţionarea de echipamente de informare şi comunicare pentru accesul larg al cetăţenilor la informaţii de interes public (tabele de afişaj) în oraşul Hârşova", derulat pe parcursul a 16 luni, în perioada 23.02.2012-22.06.2013, având o valoare totală de 2.069.882 lei, din care 1.341.962 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 294.780 lei - valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, iar 33.402,92 lei - cofinanţare eligibilă a UAT Hârşova.

Proiectul a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, iar obiectivul specific principal al proiectului a fost sustenabilitatea şi îmbunătăţirea infrastructurii publice urbane din cadrul planului integrat al oraşului Hârşova, unde vor rula informaţii utilitare de interes public. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 a fost Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar-Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. "Discutăm despre un proiect pe care l-am realizat cu succes, face parte dintr-un grup de trei proiecte, un proiect care a fost realizat şi prevedea montarea acestor panouri electronice de informare şi accesul publicului larg la informaţiile de interes cetăţenesc. Cel de-al doilea proiect este în curs de finalizare, de montare a aproximativ 140 de camere de monitorizare video. De puţin am ratat un proiect din cadrul acestui grup de proiecte, care prevedea montarea a 700 de stâlpi de iluminat public prevăzut cu baterii solare, pentru câteva sutimi, dar nu ne-am descurajat şi împreună cu echipa proprie care se ocupă de implementarea unor asemenea proiecte. Am depus şi avem în curs de aprobare un proiect care prevede montarea unei turbine eoliene cu o capacitate de 300 de Kw care să asigure chiar iluminat public din surse neconvenţionale", a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag. Locaţiile unde au fost instalate panourile cu afişaj electronic de 6m/4m sunt în zona centrală, în piaţa publică şi delimitată de clădirea Casei de Cultură şi de Primărie, în zona parcului de la BRD, la intersecţia străzilor Vadului şi Romană, iar cel de-al treilea panou a fost instalat în apropierea Bisericii "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena". Implementarea acestui proiect a creat un impact la nivel local şi regional prin creşterea rolului economic şi social al centrului urban Hârşova, prin creşterea calităţii infrastructurii urbane a Regiunii Sud-Est, prin creşterea competivităţii centrului urban Hârşova ca locaţie pentru afaceri şi, nu în utimul rând, prin creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea oraşului Hârşova. "În următoarele zile demarăm deja lucrările de construcţie, din fonduri europene, pentru infrastructura agricolă, constând în asfaltarea segmentelor de drum, de la şoseaua naţională la Apele Termale, de la şoseaua naţională la satul Vadu Oii şi, tot de la şoseaua naţională, prin IAS, cu ieşire la şoseaua Ciobanu-Hârşova, urmând ca într-o altă fază să o prelungim până la PECO şi să realizăm o variantă ocolitoare a oraşului. Tot în zilele următoare urmează să facem demersurile necesare pentru că un proiect de 7 milioane de euro pe care îl aveam pe lista de rezervă, am reuşit să-l introducem pe lista de finanţare pentru reabilitarea şi asflatarea străzilor din oraşul Hârşova, pentru care ştiţi cu toţii că de 40 de ani nu s-a făcut nimic sau aproape nimic", a mai declarat Tudorel Nădrag.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614