REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Oraşul Năvodari ar putea avea centru de primiri urgenţe

Oraşul Năvodari ar putea avea centru de primiri urgenţe

Replica API 28 septembrie 2016 | 00:00 278

Cea mai realistă propunere de la ultimele campanii electorale încoace

Cea mai realistă propunere de la ultimele campanii electorale încoace

De câteva alegeri încoace, nu există candidat la Primăria Năvodari care să nu promită construirea unui spital în oraş sau ceva asemănător unei unităţi medicale capabile să asigure mai mult decât o simplă consultaţie.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vine cu o propunere îndrăzneaţă, discutată de dată recentă cu administraţia publică locală din Năvodari: înfiinţarea unui centru de primiri urgenţe sau de permanenţă, asemănător celui ce la Băneasa. „Oraşul Năvodari ar merita o astfel de unitate. Este un oraş mare, care s-a dezvoltat, a cărei populaţie a crescut de la 38-39 de mii la 42 de mii, plus ce se adaugă în sezonul estival. Un centru ar degreva şi Spitalul Judeţean Constanţa de anumite urgenţe”, a declarat dr. Cătălin Grasa, managerul SCJU.

Potrivit managerului SCJU, centrul ar putea fi înfiinţat în clădirea unde există spaţii concesionate deja de medici pentru cabinete individuale. „Spaţiul identificat de noi este cel al fostului spital orăşenesc, unde există şi staţie de salvare. Ar fi o unitate în subordinea Spitalului Judeţean. Dar, subliniez, este un proiect momentan la stadiul de discuţie. Doar ce am dialogat pe acest subiect cu primarul oraşului, Florin Chelaru”, a precizat Cătălin Grasa.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean a readus în atenţie şi problema Radioterapiei de la Constanţa. Potrivit acestuia, ideea „resuscitării” Radioterapiei la Spitalul Judeţean nu a fost abandonată: „Banii sunt alocaţi încă din luna mai de către Consiliul Judeţean. Noi trebuie să facem un buncăr şi mai rămâne ca Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială să constate că suntem serioşi şi să ne doteze cu aparatura necesară funcţionării”, a conchis Grasa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218