REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Orban a subliniat la Munchen legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare la spaţiul Schengen

Orban a subliniat la Munchen legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare la spaţiul Schengen

Replica API 16 februarie 2020 | 00:00 274

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplină a aspiraţiilor României de aderare la spaţiul Schengen, în condiţiile în care ţara noastră îndeplineşte "de multă vreme" criteriile tehnice în acest sens.

Premierul român a participat, duminică, în calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema "Eurovision Contest: A Europe That Protects", din cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ludovic Orban a punctat faptul că refacerea funcţionalităţii depline a spaţiului Schengen extins este esenţială pentru asigurarea securităţii interne a Uniunii Europene.

"Premierul Orban a evidenţiat, totodată, rolul extrem de important al României în apărarea unui segment semnificativ al frontierei Uniunii Europene. Înaltul oficial român a evocat, de asemenea, eforturile în curs ale autorităţilor de la Bucureşti de îndeplinire a condiţiilor de aderare la Zona Euro", se arată în comunicatul de presă.

Şeful executivului s-a referit, de asemenea, la importanţa deosebită a continuării politicii de extindere a Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest, respectiv a acordării unei atenţii sporite partenerilor estici, pentru securitatea externă a Uniunii.

"În ceea ce priveşte negocierile în curs asupra viitorului cadru financiar multi-anual al Uniunii, prim-ministrul Ludovic Orban a insistat asupra necesităţii asigurării unui buget al Uniunii suficient de ambiţios pentru a răspunde noilor provocări, dar şi suficient de echilibrat pentru a veni în sprijinul politicilor clasice ale UE - coeziunea şi politica agricolă comună", a menţionat comunicatul Guvernului.

Din panel au facut parte preşedintele Slovaciei - Zuzana Caputova, prim-ministrul Croaţiei - Andrej Plenkovic, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă - Vera Jourova, vice-preşedintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului european de viaţă - Margaritis Schinas, precum şi Armin Laschet, prim-ministrul landului Renania de Nord - Westfalia, respectiv liderul Partidului Verzilor din Germania, Annalena Baerbock. Dezbaterea a fost moderată de Henrik Enderlein, preşedintele Hertie School of Governance, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lucruri bune ne-a adus U.E. ? Au cumparat Romania de la tradatori ! Nu mai avem nimic al nostru ! Am ajuns slugile strainilor , am ajuns sa-i stergem la cur , am ajuns sclavi la Multinationale in propria tara ! Bravo Serbia , Turcia ! S-au pishat pe U.E . si FMI !
4
0
cot despre ce a subliniat betivul asta demis la motiunea de cenzura. Noi vrem sa stim ce au zis celelalte tari vest europene. Daca n au zis nimic inseamna ca prostul a vorbit degeaba. Cine sa asculte un interimar care poate maine nici nu mai este prim ministru? Am ajuns sa fim priviti ca o gluma proasta a europei din cauza penele hastagrezist si lipsa interesului national.
4
0
Colonia Romania n are ce cauta in Schengen. Noi suntem piata pt marfa secind hand a UE si romanii, mana de lucru ieftina. In rest Macron si Merkelnprin slugile lor Ciolos si Joianis fac ce vor din tarisoara asta
4
0
Am fost pus de guzganu rozaliu
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614