REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban acuză o „lovitură de partid” și îl atacă pe Iohannis după congresul PNL

Orban acuză o „lovitură de partid” și îl atacă pe Iohannis după congresul PNL

Replica API 28 septembrie 2021 | 23:00 1047

Ludovic Orban a declanșat luni un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că a încălcat Constituția pentru că l-a susținut pe Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL. El spune că a contribuit mult la alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte, iar acum oamenii îi „bat obrazul” că le-a cerut să-l voteze pe actualul șef al statului. „A trebuit să-mi cer scuze”, a declarat Ludovic Orban. El și-a atacat și colegii din PNL, pe care îi acuză că au orchestrat o „lovitură de partid”.

„Ați văzut cu ochii dvs. cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția”, a declarat Ludovic Orban luni, întrebat de jurnaliști în legătură cu afirmația sa de sâmbătă, când a spus că între el și Klaus Iohannis „nu mai există niciun parteneriat”.

„A spus limpede că-l sprijină pe Cîțu. Președintele României a spus-o. Toate speculațiile pe perioada campaniei că președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate, de la Președinție, să iasă Cîțu președinte... Eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis s-l sprijine pe Florin Cîțu. E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți.

Toate lucrurile astea s-au clarificat. În prezența președintelui la congres, prin mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înțeles partizanatul președintelui pentru Florin Cîțu”, a detaliat fostul președinte PNL.

El și-a continuat atacul la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că a ajuns în situația s-și ceară scuze oamenilor pe care i-a convins să-l voteze pe actualul șef al statului. Orban exclude totuși o inițiativă de suspendare a președintelui din funcție, pentru aceste acuze de încălcare a Constituției.

„Acum, mie, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca președinte al României, să m-apuc acum să vorbesc de suspendarea și de demiterea președintelui e un pic cam mult. Pe de altă parte, pot să spun că deja le-am cerut scuze la foarte mulți români care m-au abordat direct și mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis și a trebuit să le cer scuze. A trebuit să-mi cer scuze față de mulți români care au crezut în mine, care au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Lovitură de partid”

El și-a atacat și colegii de partid, pe care îi acuză că au pus la cale o „lovitură de partid”, împiedicând libertatea de alegere și controlând votul delegaților la congres.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate”, a spus Orban.

Fostul președinte PNL afirmă că nu poate fi redus la tăcere și că la „așa-zisul” congres PNL a fost încălcat dreptul la alegere.

„Dacă cineva își imaginează că poate să îmi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște. Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârşite în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberalii din echipa lui Cîţu zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental în democraţie - libertatea de a alege liber.

Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot, cum controlează votul delegaţilor este fără precedent în democraţie. Planificatorul acestei lovituri de partid, care a orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei, şi uneltele lor jalnice din afara şi din interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând aproape imaginea publică a PNL”, a adăugat Orban.

Întrebat cine este acest „planificator”, Ludovic orban a răspuns: „Sunt toţi cei care au planificat această lovitură diabolică de a silui voinţa oamenilor şi de a-şi bate joc efectiv de ceea ce crede majoritatea oamenilor”.

„Instrumentele de control utilizate, modul în care s-a derulat campania seamănă mai mult cu comunizarea României orchestrată sub bagheta lui Vîşinschi, decât cu normale democratice care să funcţioneze într-un partid”, a mai spus Orban.

El a mai afirmat că se pune întrebarea dacă nu cumva este în pericol exercitarea liberă a votului de către cetăţenii români.

„Întrebarea pe care mi-o pun este următoarea: dacă au făcut-o să pună mâna pe putere în mod nelegitim, pe PNL, nu cumva o vor face şi în ansamblul societăţii româneşti, împiedicând exercitarea liberă a votului de către cetăţenii români? Nu cumva ei sunt un pericol pentru democraţia românească, dacă au fost în stare să-şi umilească colegi alături de care au fost în campanii, să-şi ameninţe prieteni, camarazi, dacă au fost în stare să-şi forţeze pe oameni pe care îi cunosc şi alături de care au stat ani de zile împotriva propriei conştiinţe?”, a susţinut fostul lider al PNL, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine tia facut,ca si tu ai fost o jigodie ,marca lux cand ii ridicai osanale neamtului,te faci na nu mai stii,cand spui adevarul,acum sau atunci cand faceai spume laudandul pe Iohanis,dumnzeu nu doarme,are ac si pentru pielea parvenitilor mincinosi.
1
0
Hai ca ti-a tras-o mutu , de parca nu stiai ca mutu fu.. pamantu el fiind un sas incult ce nu-l doare de acest pamant !
0
0
Noii supereroi de gunoi!Niste ninja angajati,cine le face plata?Ninja mereu au fost platiti sa faca ceva acum s-au pus pe Noi Poporul,astia chiar kamikaze adevarati se simt imbatabili si sunt niste imbatabili cu alcool si putere falsa
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614