REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Orban: Aşteptăm ca Parlamentul să voteze modificarea Legii 55, indispensabilă pentru redeschiderea şcolilor

Orban: Aşteptăm ca Parlamentul să voteze modificarea Legii 55, indispensabilă pentru redeschiderea şcolilor

Replica API 26 august 2020 | 00:00 985

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că Guvernul aşteaptă ca Parlamentul să voteze în regim de urgenţă modificarea Legii 55/2020, modificare "indispensabilă" pentru a putea fi emise toate reglementările secundare pentru începerea şcolii.

"Deja astăzi a avut loc o primă videoconferinţă la ora 14,00, în care s-au discutat detalii, a fost prezentată ordonanţa prin care am alocat 175 de milioane de euro pentru achiziţionarea de tablete, echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte lucruri necesare pentru deschiderea şcolii. Aşteptăm ca Parlamentul să voteze în procedură de urgenţă modificarea Legii 55, pentru că modificarea Legii 55 este indispensabilă pentru a putea emite toate reglementările secundare care să statueze modul de începere a şcolii. De asemenea, este deja prezentat public un proiect, care e în dezbatere, privitor la regulile de deschidere a şcolilor şi, în mod evident, vor urma discuţii şi consultări cu autorităţile locale, pentru că avem nevoie de o colaborare foarte bună cu reprezentanţii administraţiei locale, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiţii de începere a şcolilor", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat ce se va întâmpla cu studenţii care vin din zone galbene la studii în România, cum ar fi cei din Republica Moldova, şi dacă există posibilitatea ca aceştia să evite izolarea sau carantinarea în urma unui test COVID-19 cu rezultat negativ, el a răspuns: "Încă nu am luat o decizie, am început discuţiile pe tema asta legată de studenţi, de cei care sunt în jurul graniţelor, este posibilă o astfel de soluţie, dar încă nu am luat o decizie în acest sens".

"Oricum, regula de bază este să evităm pe cât este posibil ca la şcoală să vină un cadru didactic sau un elev care poate să fie bolnav, care să aibă virusul şi din cauza asta vom vedea ce decizie... Am discutat, recunosc, subiectul ăsta, dar încă nu am luat o decizie. Când vom lua o decizie, o vom anunţa ", a adăugat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218