REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban, atac DUR la adresa Guvernului: Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică

Orban, atac DUR la adresa Guvernului: Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică

Replica API 17 noiembrie 2018 | 23:57 410

Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi pentru Mediafax, referitor la intenția social-democraților de a contesta MCV la Curtea de Justiției a UE, că "sunt duși cu capul", iar orice demers în afara respectării recomandărilor raportului MCV riscă să facă un rău imens României.

"Sunt duși cu capul. Madame Dăncilă nu știe gramatica limbii române și aritmetică. Orice altă acțiune, în afară de respectarea recomandărilor, riscă să facă un rău imens României. Doamna Dăncilă trebuie să priceapă că nu există altă cale decât aceea de a respecta recomandările Comisiei de la Veneția și cele cuprinse în raportul MCV. Nu sunt obligatorii (recomandările raportului MCV - n.r.), dar orice altceva vor face va dăuna României și va avea consecințe negative asupra românilor", a afirmat Ludovic Orban.

Afirmațiile lui Ludovic Orban vin în contextul în care președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, social-democratul Nicușor Halici, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în PSD este analizată posibilitate unui demers de contestare a raportului MCV la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Totodată, vicepreședintele Camerei Deputaților și deputat PSD, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că Guvernul poate contesta MCV la Curtea de Justiţie a UE. Deputatul PSD a adăugat că Parlamentul și ministrul Justiției, Tudorel Toader vor analiza asupra argumentelor juridice și politice din raportul prezentar de Comisia Europeană.

În schimb, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că nu a discutat cu nimeni în privința contestării raportului MCV la CJUE și că, după ce va vedea motivele acestui demers, va reprezenta Guvernul dacă va mai fi ministru la acel moment.

Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, a anunţat marți Comisia Europeană, recomandând suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da-i o motiune ma-tii pendionarule , pt ca fatat un bou desi ecograful i-a spus sa faca avort.
1
1
ce stie sau ce nu stie analfabeta dancile, nu este ceva nou ptr nimeni- dar ce faceti voi ,cei din opozitie, este inexplicabil- din punctul meu de vedere- tind sa cred ca votati functie de interese- nu va deosebiti prea mult de ciuma rosie- aveti ocazia sa dovediti contrariu- motiunea de cenzura asteptata de oamenii de rand, ptr ei si in favoarea lor. Dovediti, vorbele nu fac doi bani
1
1
PSD-ul e la putere si pentru ca PNL si altii nu au venit cu o alternativa mai buna!Ce personalitati sau ce oameni integri aveti in jurul carora sa strangeti electoratul.Ditai rahatul cu USL cine l-a facut?Crin Antonescu vrea sa fie europarlamentar,Blaga si Gorghiu la fel.Dupa ce au dus partidul unde l-au dus,acum vor sa reprezinte tara la Bruxelles?Vor doar sa mai castige niste bani cat mai usor,sunt niste incapabili!
1
0
cine vorbea de agramatism Sica Mandolina ...cel mai analfabet specimen al PNL-EPRELOR
2
1
Artimetica ba Orbule
1
1
Macar Dumneavoastra va pricepeti la muzica si jucati dupa cum vi se canta!
5
1
Bai lautarule, esti mai prost decat permite legea! Esti un papagal, nu dau nici mucii pe tine. Doar niste fraieri de teapa ta si-ar incredinta soarta in mainile tale si ale partidului tau. Mai ales dupa ce ati votat cu o satisfactie bolnava impotriva Romaniei. Sictir, vagabontule, bai carpa-n cur!
5
2
Tu vorbesti oligofrenule? Erai la un pas sa canti la mandolina in parnaie, si acum ti-a dat curaj Johannis. Firul se cam termina ...si o sa fiti jos...jos de tot. Lumea nu mai e chiar asa de proasta....
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367