REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orban: Avem în dezbatere un proiect prin care să decontăm cheltuielile autorităţilor locale cu persoanele vulnerabile

Orban: Avem în dezbatere un proiect prin care să decontăm cheltuielile autorităţilor locale cu persoanele vulnerabile

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 721

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că există în dezbatere un proiect de act normativ prin care vor fi decontate, cel mai probabil în nişte limite, cheltuielile pe care autorităţile locale le au cu asistenţa acordată persoanelor vulnerabile în contextul epidemiei de coronavirus.

"În ceea ce priveşte susţinerea autorităţilor locale, avem în dezbatere un proiect de act normativ prin care să decontăm cheltuielile efectuate de autorităţile locale pentru asistenţa acordată persoanelor aflate în izolare, care nu dispun de mijloace materiale şi care sunt vulnerabile şi au nevoie de sprijin în alimente, în medicamente sau în alte categorii de produse. Mai mult, am inventariat, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene şi încercăm să venim şi aici cu resurse financiare de la nivel european pentru a acorda un ajutor alimentar, pentru a acorda un ajutor în ceea ce priveşte produse sanitare, de igienă personală. De asemenea, încercăm să susţinem dezvoltarea sistemului de asistenţă socială prin susţinerea implicării unui număr de până la 1.000 de asistenţi sociali, asistenţi comunitari care să fie implicaţi în măsurile de sprijin care să fie a acordate către persoanele vulnerabile. Actul normativ cel mai probabil va prevede decontarea în cadrul unei limite de sumă care va fi acordată pentru fiecare persoană care beneficiază de o astfel de asistenţă din partea autorităţilor locale", a declarat premierul la Realitatea Plus.

El a reafirmat că nu va fi oprită nicio investiţie, dimpotrivă.

"Nu oprim nicio investiţie, dimpotrivă, vom creşte resursele alocate pentru susţinerea proiectelor de investiţii - investiţii de infrastructură mare, investiţii de tip reţele de apă, canalizare şi în general toate categoriile de investiţii. (...) Nu numai că nu oprim nicio investiţie, dimpotrivă, încercăm să identificăm resurse suplimentare pentru a creşte investiţiile. Se ştie foarte clar că, în perioadă de comprimare economică, în perioadă de criză economică, trebuie să dezvoltăm acest motor de creştere care reprezintă un stimulent care poate să absoarbă mână de lucru şi poate să creeze o creştere a dezvoltării economice", a precizat Orban, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102