REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Orban: Calea ferată pan-europeană Constanţa - Curtici, modernizată în anul 2023

Orban: Calea ferată pan-europeană Constanţa - Curtici, modernizată în anul 2023

Replica API 22 august 2020 | 00:00 1097

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că infrastructura feroviară de pe coridorul pan-european Constanţa - Curtici va fi modernizată până la jumătatea anului 2023, cu excepţia tronsonului Predeal - Braşov, care "este dificil de realizat".

Prezent pe şantierul căii ferate în judeţul Arad, în zona tunelului de la Bata, parte a tronsonului Curtici-Simeria, premierul a declarat că obiectivul Guvernului "e de a moderniza reţeaua de cale ferată de pe coridorul pan-european Constanţa-Curtici cât mai repede posibil".

"La ora actuală, situaţia pe diferitele tronsoane este următoarea: până la Predeal, modernizarea este finalizată; pe tronsonul Predeal - Braşov, care este un tronson destul de dificil de realizat, din cauza diferenţei de nivel, a complicaţiilor terenului (...) este în revizuire studiul de fezabilitate. În continuare, tronsoanele pe care am avut probleme au fost Braşov - Apaţa, Apaţa - Caţa şi Caţa - Sighişoara, dacă nu mă înşel. Pe două dintre ele, după îndelungi contestaţii şi amânări, s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie. De asemenea, pe tronsonul Apaţa - Caţa s-a terminat contestaţia prin hotărâre judecătorească, aşteptăm motivarea şi urmează să se semneze contractul", a spus Orban.

Cu privire la tronsoanele dintre Sighişoara şi Simeria, premierul a spus că "sunt într-un stadiu foarte avansat de execuţie, sunt aproape de finalizare", iar pentru tronsoanele dintre Simeria şi Curtici există contractele semnate, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum 20 de ani , a existat un tren Budapesta - Constanta . Trenu era format din vagoane unguresti , direct Budapesta si romanesti pe relatia Curtici - Constanta . Am mers cu acel tren de 4 ori . Nu a rezistat decat doi ani ,parca . Unguri nu prea veneau la Constanta , iar constantenii mergeau maxim pana la Arad sau Curtici . Oricum mergeai cam 21 de ore Constanta la Budapesta . Apoi a venit Constanta - Minsk pe vremea lui Mazare . A murit si legatura asta feroviara , externa direct cu Constanta . Din ceea ce stiu .
0
0
coruptiucide!!
2
0
Bai betivane, visezi frumos tu asa in aburii betiei. Hai mars la birt ca nu ai treaba cu nimic altceva
2
0
id abia asteapta sa scape de guvernare. Are buzunarele pline de bani furati in pandemia de covid19 si vrea in opozitie sa stea linistit si sa se bucure de viata.
3
0
Mai tari ca PSD! Vorbim mult si prost, mintim pentru ca avem mase naive si facem totul sa pastram ciolanul pentru noi si ai nostri.
5
0
Imaculatii din opozitie.
0
2
O sa ...o sa... furam cat putem si prostimea sa ne voteze
11
0
asta e din ciclul O SA...
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369