REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban către Tudose: Unde să își țină românii banii, Terente?

Orban către Tudose: Unde să își țină românii banii, Terente?

Replica API 5 septembrie 2017 | 23:27 378

Ludovic Orban, liderul liberalilor, l-a comparat pe premierul Mihai Tudose cu Terente și a criticat declarațiile acestuia referitoare la bănci, făcând precizarea că în țările civilizate banii nu mai circulă cash.

"În toate țările civilizate băncile reprezintă inima economiei capitaliste, a economiei libere de piață. Băncile sunt izvor de capital, sunt locurile unde oamenii își depun banii pentru a-i ține în siguranță și pentru a obține venituri suplimentare de pe urma depozitelor pe care le depun. Este inacceptabil pentru un premier al unei țări europene în mileniul al treilea să le spună cetățenilor să nu își depună banii în bănci. În toată lumea asta s-a ajuns în țările civilizate ca din rulajul total peste 90% să se facă prin bănci. Circulația banilor prin bănci este în general un instrument care ajută statul și care practic luptă împotriva evaziunii fiscale", a spus Orban, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

De asemenea, Orban a subliniat importanța băncilor cu privire la modalitățiile prin care românii să își țină banii în siguranță. Ținta acuzațiilor este chiar primul ministru al României.

"Unde să își țină românii banii, Terente? Să îi țină sub saltea, la ciorap, sau în borcan, înveliți în elastic? În lumea civilizată banii nu mai circulă cash. În lumea civilizată oamenii apelează la bănci. În lumea civilizată băncile sunt acelea care finanțează economia. Ce s-ar face Guvernul condus de dumneavoastră dacă nu ar avea băncile? Pentru că dumneavoastră v-ați împrumutat cu peste 18 miliarde exact de la aceste bănci pe care le atacați sistematic. Ce vreți să faceți cu aceste atacuri absolut imbecile împotriva sistemului bancar? Vreți să creați o criză politică în România? Vreți să determinați retrageri masive de la bănci, astfel încât să se creeze o criză economică artificială, pornită numai din tembelismul unui om care a ajuns premier fără să aibă abecedarul economic la bază? Categoric respingem acest comportament inacceptabil pentru un om care se află în fruntea unui guvern al unei țări europene în mileniul al treilea", a spus Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orban este pentru aceia care nu stiu cum arata un debila care pupa in cur pe americani si pe sluga lor Iohanis ...
1
0
De acord ca in tarile civilizate exista incredere in banci si tranzactiile cu cardul sunt preponderente. Totusi,e voe de tari civilizate,nu colonii in care se mimeaza ce tine de civilizatie. La noi bancile straine sunt puse pe capatuiala la greu,asa ca a tine banii ,,la ciorap'' a devenit mai profitabilfireste daca ai siguranta ca nu vei fi asasinat in propria casa de infractorii mult prea ocrotiti de lege,sub paravanul ,,drepturilor omului''.At fi OK ca romanii sa aiba aceleasi drepturi si avantaje ca si cei de peste granite,de acolo de unde sunt bancile ,,mama''.
3
1
Astia prezinta faptul ca bancile imprumuta guvernul ca pe ceva bun, de parca bancile ar fi asociatii caritabile. De fapt e rau. Pt ca bancilor le convine atat de mult sa imprumute statul, incat unele au refuzat finantarea investitorilor privati intr-o anumita perioada. E mai sigur sa imprumute statul. In plus, un credit de un miliard acordat statului e mai profitabil decat un credit de 100 000 acordat unui privat. De obicei sunt emise titluri de stat care sunt cumparate de banca. Banca le poate vinde pt a recupera creditul inainte de scadenta, daca vrea. Risc aproape 0.
2
1
Nu a inteles nimic din mesajul premierului, nu trebuie sa ai studii economice sa constati unele abuzuri ale bancilor chiar impotriva celor care isi tin economiile la ei, nu ajunge faptul ca nu primesti dobanda ba mai mult ajungi dupa un timp fara banii tai si dator la ei.
5
2
Esti lovit cu pula in freza mai Orban...
4
3
Pleaca niste hoti si vin altii. De obicei hotia merge la brat cu prostia. Dar asta e neamul nostru, gena noastra. Neam de rahat. Cu jurnalisti asemenea.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614