REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Orban caută disperat bani pentru a salva Industrializarea Laptelui SA de faliment

Orban caută disperat bani pentru a salva Industrializarea Laptelui SA de faliment

Replica API 10 decembrie 2011 | 00:00 537

Daţi afară din sediu şi cu datorii de zeci de miliarde

Daţi afară din sediu şi cu datorii de zeci de miliarde

Firma controlată de afaceriştii Lucian Orban, Octavian Victor Popa şi Daniel Zaif, ultima rămăşiţă a defunctei ICIL Constanţa, pare a-şi trăi ultimele zile. Este vorba despre SC Industrializarea Laptelui SA, care, după ce a fost dată afară din sediu de către Marfin Leasing, pentru că nu a mai putut plăti ratele pentru clădire, caută cu disperare lichidităţi care să o salveze de la dezastru. Astfel, directorul Daniel Zaif a fost împuternicit "de a lua toate măsurile necesare, de a încheia şi semna în numele şi pentru societate, proceduri şi acte pentru obţinerea de lichidităţi", potrivit unei hotărâri luate la ultima AGA a societăţii, pe 7 decembrie.

Acţionarii iau în calcul inclusiv "finanţarea societăţii de către persoane fizice sau juridice", o altă măsură vizată fiind "vânzarea prin licitaţie publică a creanţei chirografare în sumă de 2.030.367 lei, cu care societatea este înscrisă la masa credală a SC Tomis Development SRL". Trebuie precizat că proiectul rezidenţial dezvoltat de Tomis Development SA în nordul Constanţei, Tomis Plus, aparţine tot lui Lucian Orban, altfel spus controversatul afacerist se vede pus în situaţia de a scoate dintr-un buzunar, pentru a băga în altul. Tot în ultima şedinţă AGA s-a decis mutarea sediului firmei din clădirea ICIL, de lângă Kaufland, scoasă la vânzare acum de Marfin Leasing, într-un spaţiu al Alex Building SRL. Mutarea este oarecum amuzantă, ţinând cont de faptul că Alex Building erau, până deunăzi, cei care locuiau gratuit în spaţiul SC Industrializarea Laptelui SA; cele două firme fac parte, oricum, din portofoliul lui Orban, chiar dacă firma de construcţii care a fost implicată şi în proiectul imobiliar Tomis Plus, ca şi în nenumărate alte proiecte edilitare, în speciale ale primăriilor PDL, aparţine scriptic soţilor Aurel şi Valeria Dana Alexandru. Dacă va reuşi sau nu Orban să salveze Industrializarea Laptelui SA, rămâne de văzut. Cert este că firma a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 999.205 lei şi pierderi de 521.887 lei, cu 7 angajaţi. Industrializarea Laptelui SA are în schimb datorii totale de 8.649.135 lei, fiind greu de crezut că versatul Orban mai poate face mare lucru pentru resuscitarea societăţii. Cel mai elocvent exemplu al lipsei de interes pentru salvarea firmei a fost vânzarea unei fabrici de brânzeturi din Cogealac fratelui primarului Cati Hristu cu un preţ uluitor: 10.000 lei, în condiţiile în care taxele notariale, însuşite de, evident, notarul Daniela Orban, au însumat aproape 200.000 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614