REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Cei cu simptome asociate COVID-19 pot cere urna mobilă. Va fi un stoc de măşti la secţii

Orban: Cei cu simptome asociate COVID-19 pot cere urna mobilă. Va fi un stoc de măşti la secţii

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 1368

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că persoanele care au simptome asociate COVID-19 pot solicita urna mobilă de vot şi a precizat că va exista la fiecare secţie un stoc de măşti pentru cei care nu au.

Ludovic Orban

"Recomandarea noastră a fost către toţi cei care au simptome asociate şi nu apucă să fie diagnosticaţi să consulte medicul de familie şi să ceară deplasarea urnei mobile, pentru că vom deplasa urne mobile pentru a asigura exercitarea dreptului de vot şi pentru cetăţenii care sunt bolnavi şi trataţi, în special şi pentru cetăţenii care sunt trataţi prin izolare la domiciliu, de asemenea pentru persoane de contact cu persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Ca atare, orice persoană care are simptome e bine să apeleze la medicul de familie să ceară deplasarea urnei mobile", a explicat premierul, la sediul PNL, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, importantă este respectarea măsurilor obligatorii în secţiile de votare: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor la intrare şi ieşire, astfel încât, în situaţia în care este cineva infectat, să nu transmită virusul prin ştampilă, prin buletinul de vot pe care pune mâna.

"Am luat măsuri raţionale, ne-am uitat şi în alte ţări ce măsuri au adoptat. Am adoptat cam toate măsurile care reduc riscul de răspândire a virusului şi care să ofere garanţia omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare", a adăugat Orban.

El a anunţat că toţi cei care nu au mască vor primi la intrarea în secţia de votare una.

"Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări şi în planul de pregătire pentru fiecare secţie de votare existenţa unui stoc de măşti care să fie pus la dispoziţia cetăţenilor care vin la vot şi care vin fără mască", a detaliat liderul PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un partid in buletinu de vot....LOL
0
0
As fi plecat din comisie decat sa umblu pe la covizi cu urna. Tot luam un virus de la unu. Bine ca nu sunt.
0
0
Vorbesc singuri daca jumatate din populatie vor cere urna mobile,vor vorbi singuri toate partidele politice de 2 lei.
0
0
DACA N BUCURESTI VOR CERE URNA MOBILA 100.000 PERSOANE, CE FACETI??
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367