REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Criteriile de desemnare a candidaţilor PNL la europarlamentare, adoptate în iunie

Orban: Criteriile de desemnare a candidaţilor PNL la europarlamentare, adoptate în iunie

Replica API 7 mai 2018 | 01:38 467

Ludovic Orban

Consiliul Naţional al PNL va adopta la următoarea şedinţă, care va avea loc cel mai probabil în luna iunie, hotărârea privind criteriile şi procedurile de desemnare a candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat sâmbătă, la Murighiol, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"La primul Consiliu Naţional, care va avea loc probabil în iunie, vom adopta o hotărâre privind criteriile şi procedura de desemnare a candidaţilor la europarlamentare. Gândesc să fie o reprezentare echilibrată a regiunilor, cu candidaţi care să treacă prin filtrul campaniei în regiuni", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul liberal.

El şi-a exprimat aprecierea faţă de actuala echipă de europarlamentari PNL şi a afirmat că membrii acesteia vor intra în competiţie cu noi candidaţi.

"Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi. Trebuie să fie oameni care au o carieră în spate, care să aibă capacitatea să relaţioneze, să convingă, să câştige respectul partenerilor din celelalte ţări membre ale Parlamentului European. Nu în ultimul rând, trebuie să fie oameni care să stabilească contracte şi să genereze relaţii pe termen lung", a mai spus preşedintele PNL.

În cadrul conferinţei de presă, Ludovic Orban a prezentat şi proiectele legislative iniţiate de PNL pentru sprijinirea mediului de afaceri, printre care scutirea firmelor de 20% din impozitul pe profit pentru acordarea de bonificaţii pentru salariaţi şi extinderea facilităţii de scutire pe profitul reinvestit şi pentru mijloacele de transport rutier, feroviar şi naval.

De asemenea, el şi-a exprimat încrederea în preşedinţii organizaţiilor judeţene din regiunea sud-est a României că vor avea "progrese spectaculoase", în condiţiile în care, în prezent, potrivit deputatului Victor Paul Dobre, PNL nu are niciun preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi niciun primar sau viceprimar în vreunul din municipiile reşedinţă de judeţ din această regiune.

"Este o situaţie grea. Practic, structura de rezistenţă o reprezintă cei 110 primari. (...) Sunt convins că 2020 va fi timpul nostru", a menţionat deputatul Dobre, la Conferinţa regiunii sud-est a PNL, desfăşurată la Murighiol.

Întâlnirea de la Murighiol, potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, a fost apreciată drept un schimb de experienţă atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru preşedinţii organizaţiilor judeţene.

"Sunt adeptul acestui tip de întâlniri şi consider că reprezintă o filă importantă din cheia succesului unui ales local. Cel care stă într-o localitate şi nu iese din ea nu face decât să se îndrepte, el şi localitatea, spre Evul Mediu", a menţionat Ştefan Ilie.

Circa 300 de liberali din şase judeţe, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, au participat, începând de vineri, la Conferinţa regiunii sud-est a PNL, organizată la Murighiol.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haimanalele astea isi fac planuri de marire , habar n-au ei , limbricii gretosi , ca si romanii au planuri cu secaturile liberale ...
3
0
Va rugam sa ii propuneti pe Pinochio si Boroianu sa ii invete pe cei din parlamentul european cum se fura fara urma de bun simt
2
0
Ma voi nu intelegeti ca PNLeu este un Partid de curve si hoti.
6
1
Domnule Dobre prin ce ati sustinut la Cta 18 ani si ma refer la gasca Dragomir,bourceanu,matei ,baiazid si reprezentantii lor boroianu ,etc nu o sa mai aveti nici macar rezultatele pe care le ati avut.Toti cei dinainte si actuali au tradat pnl ul si l au vandut psd ului.Asa ca habar nu aveti despre ce vorbiti.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218