REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Cu mine preşedinte, niciun parlamentar PNL nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal

Orban: Cu mine preşedinte, niciun parlamentar PNL nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal

Replica API 2 august 2021 | 19:50 563

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminică, la Focşani, în cadrul unei declaraţii de presă, că atât timp cât este preşedintele partidului, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal.

Ludovic Orban

"Ca preşedinte al PNL, garantez că niciun parlamentar al PNL nu va vota nicio moţiune de cenzură împotriva unui Guvern condus de un premier PNL, aşa cum am demonstrat la moţiunea trecută, în care nu am tranşat congresul, ci am tranşat moţiunea, în sensul că PSD şi AUR nu au obţinut nici măcar un singur vot peste numărul de voturi pe care le aveau împreună, obţinând doar 201 voturi faţă de 234 de voturi cât ar fi fost necesar. Niciun parlamentar al PNL, cât eu sunt preşedintele PNL, nu va susţine nicio moţiune de cenzură împotriva unui condus de un premier al PN", a declarat Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Întrebat fiind dacă vor avea loc schimbări în Guvern după congresul liberalilor din luna septembrie, acesta a susţinut că orice decizie ulterioară congresului va fi luată de forurile statutare ale PNL şi va fi discutată în cadrul coaliţiei care asigură majoritatea parlamentară necesară pentru Guvern.

Referitor la decizia unor filiale care îşi anunţaseră iniţial susţinerea pentru Orban, iar ulterior au anunţat că îl sprijină pe Florin Cîţu, preşedintele PNL a precizat că politica "este o chestiune de încredere" şi nu poate să înţeleagă astfel de schimbări.

"Nu pot să înţeleg cum este posibil ca un om care acum o săptămână spunea că mă sprijină pe mine să îşi schimbe opinia. Sincer, sincer, eu nu pot să înţeleg, eu nu sunt aşa. De regulă, când aleg o cale, merg pe acea cale până la capăt, de regulă, când sprijin pe cineva, îl sprijin până la final. Aşa este corect, aşa este firesc. Politica este o chestiune de încredere. Pentru ca oamenii să aibă încredere în noi, noi trebuie în interiorul PNL să fim consecvenţi, să fim oameni de onoare, să fim verticali şi să ne respectăm cuvântul dat", a subliniat Orban.

Ludovic Orban a participat, duminică, la Focşani, la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Vrancea dedicat alegerilor interne din cadrul filialei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367