REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Dacă se respectă normele, nu există riscul de infectare în timpul votării

Orban: Dacă se respectă normele, nu există riscul de infectare în timpul votării

Replica API 30 noiembrie 2020 | 00:00 930

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că în condiţiile în care vor fi respectate normele de siguranţă stabilite, nu va exista risc de infectare în timpul procesului de votare, pe care l-a comparat cu un drum la farmacie sau la supermarket.

Ludovic Orban

"Noi am luat toate măsurile ca în cursul procedurii de votare, riscul de transmitere a virusului să fie mic, chiar foarte mic. Dacă se respectă normele pe care le-am reglementat, nu există riscul de infectare. Practic, cetăţeanul se duce la vot ca şi cum s-ar duce la farmacie sau ca şi cum s-ar duce la supermarketul din colţ. Evident, trebuie să poarte mască. În cazul în care aşteaptă să intre, din cauza faptului că am limitat numărul de persoane care pot să intre simultan în secţia de votare, este posibil, ca şi la locale, să apară în anumite secţii de votare cozi. La aceste cozi, oamenii trebuie să respecte distanţa, trebuie să poarte masca. De asemenea, la intrarea în secţia de votare trebuie să se dezinfecteze şi, după exercitarea dreptului de vot, de asemenea, trebuie să se dezinfecteze, astfel încât să nu rişte să ia virusul de pe ştampilă sau de pe buletinul de vot sau de pe altă suprafaţă pe mână", a afirmat şeful Guvernului, scrie Agerpres.

El a subliniat că toţi cetăţenii din localităţi carantinate se vor putea deplasa "fără nici un fel de oprelişte" pentru a-şi exercita dreptul de vot. Pe de altă parte, a arătat că este dificil de reglementat situaţia persoanelor care se află în carantină în alte localitate decât cea de domiciliu.

"Din punctul nostru de vedere, orice persoană care se află în izolare, în carantinare sau care se află internată într-o unitate spitalicească, are dreptul să voteze şi trebuie să i se ofere dreptul de a vota prin intermediul urnei speciale mobile. Am vorbit cu domnul ministru al Sănătăţii să informeze, prin Direcţiile de Sănătate Publică, toţi aceşti cetăţeni care se află în izolare, în carantinare, privitor la dreptul de a-şi exercita votul prin intermediul urnei speciale mobile. Singura problemă care există, într-adevăr, nu este legată de localitate, este legată de situaţia în care un cetăţean care este din judeţul Giurgiu, să spunem, se află internat într-un alt judeţ. Aici e foarte complicat de găsit o soluţie, pentru că dreptul de vot se exercită în cadrul circumscripţiei, care este judeţul, respectiv, municipiul Bucureşti", a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votul este un drept al omului dar-de aceasta data,sper sa nu mearga nimeni.Ne-am saturat sa alegem jigodii,spurcaciuni,hoti,mincinosi proveniti din mlastini infestate si imputite,numite partide politice.
1
0
muie pnl si sustinatorilor penalisti
0
0
Doar la biserica te poti infecta zdrentelor
7
2
Ati luat-o la europarlamentare, locale , urmeaza si la parlamentare.. Se vede disperarea in postari.. Sunteti exact ca , caini hamesiti langa macelarie..
2
10
Vot pentru PNL -0, Carantina totala la Constanta. Acasa toate slugile.
8
0
La vot sa il trimitem pe asta la birt si pe seful lui la o scoala ajutatoare.
13
0
repectam regulile, punem 2 perechi de manusi, 3 masti ne dam cu dezifectant si mergem la vot sa scapam de PNL spre oftica ta dar mai ales a lui Joh anus!!! Si nu ne vom lasa pacaliti sa votam partidele mici ca voturile lor vor ajunge tot la voi prin redistribuire daca acestea nu intra in parlament!!!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367