REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Orban: Dacă sunt exploatate eficient resursele, România nu are nevoie de gaz rusesc în sezonul cald

Orban: Dacă sunt exploatate eficient resursele, România nu are nevoie de gaz rusesc în sezonul cald

Replica API 26 februarie 2022 | 00:04 766

Liderul Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, consideră că România nu are nevoie de gaz rusesc în sezonul cald dacă sunt exploatate eficient resursele proprii, o problemă fiind în schimb în Germania, unde ar fi afectată industria petrochimică ce asigură milioane de locuri de muncă, scrie Agerpres.

Ludovic Orban

"Începe sezonul cald şi dependenţa de gaz se va reduce foarte mult pentru toate ţările europene, iar pentru România, în sezonul cald, noi nu avem nevoie de gaz rusesc dacă ne exploatăm resursele. Nu să începem exploatarea gazelor de la Marea Neagră. Exploatarea eficientă a resurselor (...) ne poate asigura necesarul de consum dar, într-adevăr, problema care se pune este legată de, în special, Germania. Germania nu cred că poate să-şi permită să renunţe la gazul natural pe care îl primeşte din Rusia, pentru că îşi distruge industria petrochimică, care este extrem de importantă în produsul intern brut al Germaniei. E a treia industrie a Germaniei, care asigură un număr imens de locuri de muncă, câteva milioane de locuri de muncă", a declarat Orban joi, la Realitatea Plus.

El a adăugat că se poate discuta de o reducere a importurilor de gaz, dar asta presupune asigurarea unor resurse suplimentare de altundeva.

"Sigur că, aici, americanii şi-au dezvoltat terminalele de gaz natural lichefiat, care sunt conectate la reţelele europene, dar nu ştiu în ce măsură au capacitatea să crească foarte mult exportul de gaz natural lichefiat, astfel încât să suplinească o eventuală pierdere a gazului natural care este exploatat. Europa are, astăzi, o dependenţă pe gaz cam de 35%, deci 35% din gazul consumat de Europa provine de la ruşi. Cred că o reducere a cantităţilor de gaz se poate obţine şi va lovi Rusia fără niciun fel de discuţie", a conchis Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Exact, exact, exact
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369