REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orban: Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi să organizaţi alegeri

Orban: Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi să organizaţi alegeri

Replica API 14 august 2020 | 00:00 1109

Premierul Ludovic Orban a transmis parlamentarilor PSD să facă un proiect de modificare a legii, dacă doresc schimbarea datei alegerilor locale, 27 septembrie, în replică la afirmaţiile acestora pe marginea scrutinului.

Ludovic Orban

"Nu îmi cereţi mie să schimb data alegerilor, data alegerilor este stabilită de Parlament, voi aţi votat data alegerilor. Domnule, nu contează cine propune guvernul, voi v-aţi asumat această răspundere, să stabiliţi data alegerilor. Parlamentul a stabilit prin lege, guvernul nu poate să schimbe data alegerilor. Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de lege de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi să organizaţi alegeri, lumea va înţelege ce va înţelege din acest lucru", a declarat Ludovic Orban, miercuri, în plenul Parlamentului.

El a adăugat că, în ceea ce îl priveşte, ca premier, singurul lucru pe care poate să-l facă este să respecte legea în vigoare.

"Singurul lucru pe care pot să îl fac este să respect legea, am adoptat toate actele normative subsecvent, avem planul de măsuri în curs de pregătire pentru a diminua la maxim un posibil risc de răspândire a virusului, dar asta nu se poate face decât dacă toţi actorii politici respectă regulile, că după aia o mă trezesc că, dacă instituim obligativitatea purtării măştii, o să mă acuzaţi că vă discriminez. Dacă veţi face campanie fără să respectaţi regulile, o să fiţi amendaţi. Vă spun de acum, vom aplica legea pentru toţi, indiferent că e candidatul PSD, candidatul altui partid politic sau candidatul PNL", a spus Orban.

El a subliniat că alegerile reprezintă un proces fundamental pentru democraţie şi trebuie să se desfăşoare.

"Deja, vă repet, aţi prelungit mandatele aleşilor locali. A fost o situaţie, dar cât timp pot să mai rămână? Vă spun că, inclusiv pentru eficienţa acţiunii primarilor şi a administraţiilor locale în combaterea epidemiei, este bine să fie alegeri, pentru că avem nevoie de nişte primari investiţi cu deplină legitimitate şi autoritate, care nu se gândesc la alegeri şi care le e teamă să ia măsurile care se cuvin la nivelul administraţiei locale pentru a nu pierde voturi. Asta este realitatea din teren, indiferent că e vorba de primarii dumneavoastră sau de primari de altă culoare politică. Închei prin a vă spune limpede: guvernul face tot ceea ce este posibil legal şi ceea ce este omeneşte posibil pentru a opri răspândirea virusului, pentru a începe şcoala în condiţii cât mai aproape de normalitate, pentru a asigura alegeri libere, în care oamenii să îşi exercite dreptul de vot şi, de asemenea, pentru a reduce, atât cât este posibil, în condiţiile situaţiei prezente, riscul ca românii să se infecteze", a mai afirmat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HAI SICTIR
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614