REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban, de Ziua Cooperaţiei: Încurajez dezvoltarea acestui sector în România ca forţă activă a economiei naţionale

Orban, de Ziua Cooperaţiei: Încurajez dezvoltarea acestui sector în România ca forţă activă a economiei naţionale

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 980

Premierul Ludovic Orban consideră că este nevoie de punerea în valoare, mai eficient, a potenţialului sectorului cooperaţiei, iar acesta să fie ajutat să depăşească dificultăţile provocate de restrângerea activităţii din cauza pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban

Şeful Guvernului a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua Internaţională a Cooperaţiei, "un segment de activitate cu o tradiţie îndelungată în ţara noastră".

"În România, cooperaţia meşteşugărească a devenit o alternativă socio-economică importantă pentru comunităţile din locaţii considerate neprofitabile de către firmele private, dar, în acelaşi timp, reprezintă un bun exemplu de adaptare la cerinţele pieţei şi la nevoile oamenilor. Pe lângă activităţile desfăşurate în producţia de bunuri industriale, de larg consum şi în zona de servicii pentru populaţie şi pentru agenţi economici, sectorul cooperaţiei meşteşugăreşti desfăşoară şi o intensă activitate de formare profesională, benefică prin faptul că asigură pregătirea forţei de muncă în funcţie de cerinţele zonei de activitate, precum şi continuitate în păstrarea unor meserii tradiţionale. Şi, nu în ultimul rând, este de apreciat rolul de responsabilitate socială pe care acest sector îl are pe piaţa muncii, prin faptul că, prin specificul activităţilor, le oferă şi multora dintre persoanele cu dizabilităţi şansa unui loc de muncă stabil", afirmă prim-ministrul, potrivit unui comunicat al Guvernului, scrie Agerpres.

El subliniază că, pentru toate aceste beneficii, trebuie pus în valoare, mai eficient, potenţialul sectorului cooperaţiei şi să fie ajutat să depăşească dificultăţile provocate de restrângerea activităţii din cauza pandemiei.

Ludovic Orban menţionează că acesta este şi motivul pentru care, la nivelul Guvernului, s-a decis includerea societăţilor reglementate de Legea nr. 31/1990, inclusiv societăţile cooperative, în categoria beneficiarilor Programului IMM Invest România.

"Încurajez dezvoltarea acestui sector în România ca forţă activă a economiei naţionale şi mă alătur iniţiativei ONU de anul acesta de a marca Ziua Internaţională a Cooperaţiei sub tema "Cooperativele pentru acţiune climatică", în linie cu obiectivul de acţiune împotriva schimbărilor climatice din cadrul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată în cadrul ONU. Sănătatea planetei, esenţială pentru sănătatea şi chiar viaţa noastră, depinde de acţiunile tuturor celor implicaţi în activităţi economice. Felicit societăţile cooperatiste, cooperatorii meşteşugari şi pe toţi cei care lucrează în acest sector pentru contribuţia pe care o au, prin munca lor, la dezvoltarea socio-economică a multor comunităţi din România şi îi asigur de sprijin din partea Guvernului pe care îl conduc", mai transmite premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din gura esti tare bun
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367