REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Orban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Replica API 19 iulie 2019 | 03:02 394

Ludovic Orban

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de partenerii din Opoziţie este surprinzătoare în condiţiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie la referendumul de pe 26 mai, a afirmat, joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Decizia de astăzi este cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu nici o lună, Curtea Constituţională a validat referendumul pe Justiţie. Pe cale de consecinţă, este inexplicabil că judecătorii Curţii au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de PNL alături de partenerii din Opoziţie, în condiţiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum. La ora actuală, Constituţia României nu prevede dreptul fundamental de a fi graţiat şi amnistiat", a explicat Orban, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt "obişnuiţi" să comită fapte de corupţie drept "un cadou nesperat".

"Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curţii şi să înceteze să acţioneze împotriva voinţei cetăţenilor, aşa cum se prefigurează; în caz contrar, românii îi vor sancţiona aspru la alegerile de peste câteva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgică după scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc şi faptul că în urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care să fie contrare voinţei cetăţenilor", a transmis preşedintele PNL.

El a adăugat că PNL consideră că voinţa românilor este literă de lege şi votul covârşitor de la referendumul pe Justiţie nu poate fi ignorat.

"Românii s-au exprimat foarte clar pe 26 mai în favoarea interzicerii amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi în favoarea interzicerii ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei şi a extinderii dreptului de a ataca ordonanţele direct la CCR. Prin urmare, Partidul Naţional Liberal se va asigura că voinţa cetăţenilor exprimată la referendumul de pe 26 mai va fi transpusă în lege astfel încât hoţii nu vor mai ajunge în fruntea statului şi cei care vor fura vor fi pedepsiţi", a declarat liderul liberal. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu. Cetatenii au fost manipulati ca sa voteze in contra vointei umanitatii si drepturilor omului. Trebuie sa aiba grija PNL si altii ca le vine randul la guvernare.
4
1
nu cetatenii fac legile, ci alesi lor.
0
2
Declaratiile lui Orban devin din ce in ce mai bune de trecut la ,,spam'' Omul nu mai citeste,nu mai invata nimic,nu mai se consulta cu alti oameni pe bune,e din ce in ce mai rupt de realitate si de normal.
1
4
Averea tarii se gaseste acum in mainile priviligiatilor politici care si-au facut legi sa poata fura si devaliza tara asta fara sa pateasca nimic. Asa ceva nu se poate si, va veni o vreme cand toti HOTII, din toate partidele si de peste tot, vor plati cu varf si indesat pentru toate crimele comise. Sa ruinezi si sa distrugi economia unei tari este o crima! GENOCID este. Pentru asta veti fi judecati ca Ceausescu TOTI.
7
0
Voi PNL-listii nu sunteti corupti? Pe mana voastra sunt mii de victime colaterale iar fff multi romani nici nu au stiut ce voteaza la Referendum, asa ca, aprobati odata aceste ordonante ca scapati si voi !
2
4
Asta demonstraza ca Brancusi avea mare dreptate cand spunea ca suntem din ce in ce mai prosti!
5
1
CCR v a dat cu Constitutia in cap, iar Joianis a reusit sa prosteasca 6 milioane de romani
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367