REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Deficitul bugetar pune o presiune foarte mare asupra cursului de schimb şi duce la erodare

Orban: Deficitul bugetar pune o presiune foarte mare asupra cursului de schimb şi duce la erodare

Replica API 18 noiembrie 2019 | 00:00 186

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că deficitul bugetar pune presiune "foarte mare" asupra cursului de schimb şi duce la erodarea leului în raport cu euro.

"Întotdeauna cursul de schimb este un rezultat al unei situaţii economice. Atât timp cât există un deficit comercial de aproape 18 miliarde de euro, iar deficitul comercial a crescut an de an, în 2017, în 2018, în 2019 datorită unei politici de nestimulare a volumului de produse şi servicii realizate intern şi, în acelaşi timp, de stimulare a unei cereri prin creşteri artificiale de venit, care nu au în spate o realitate economică, s-a adâncit acest deficit comercial. Acest deficit comercial, normal, pune o presiune foarte mare asupra cursului de schimb şi duce la o erodare. Erodarea leului în raport cu euro este un proces care se întâmplă de când a venit PSD la guvernare şi nu poate fi stopată decât în măsura în care se reechilibrează mai mulţi factori - balanţa comercială, echilibrul bugetar, pentru că, inclusiv, creşterea deficitului bugetar generează o presiune suplimentară asupra cursului de schimb şi oricât poate BNR să intervină în susţinerea leului există o tendinţă ca să se ducă spre realitatea economică", a explicat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Leul s-a depreciat luni cu 0,62 bani (0,13%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, iar cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,7729 lei/euro. BNR a cotat vineri euro la 4,7667 de lei. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa il pui pe Citu ministru de finante, Citu care a fost dat afara din sistemul bancar pentru "ataca speculativ la leu" si sa faci pe mirata de ce azi ai o prabusire a leului, asta inseamna sa fii idiot. Si, in cazul tau, si interesat. Muistule!
0
0
Hai mancamiai cariciul, te mai smiorcai mult vopsitule?
0
0
am vazut o multime de postari in care diversi infractori vor fi schimbati,dar nici unul in care seful jidanescu sa fie mazilit,chiar asa jidanul asta sa fie matusalem al romanicii,francul elvetian,bancorex,banca religiilor,bcr ,TEZAURUL TARII DISPARUT, de ce nimeni nu-l schimba pe jidanul nesatul
1
0
PSD a facut prapad prin furt si cerseala. Fostii comunisti nu au muncit nimik in viata, numai cersit, au furat mai mult ca tiganii si puscariasii la un loc, au facut numai mizerii Romaniei, trebuie scuipati in fata.
0
0
si el si catu au mers cu coada intre picioare la isarescu si au stabilit clar ca romanul trebuie sa o duca mai prost, masini multe, excursii, vacante, nu vrea sa mai munceasca pe doi arginti ca sclavul, pai ce, 30 de ani asa a fost si acum vrea sa creada ca poate fi altfel??? la munca, la vot si in piata victoriei mai fraierilor si mai plecati si afara daca nu va convine ca doar diaspora o manipulam cum vrem!!!
0
0
Din cauza dezastrului lasat de PSD vreun an jumate nu vor face nimic....doar se vor plange
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218