REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Orban: Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale

Orban: Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale

Replica API 14 august 2020 | 00:00 1136

Premierul Ludovic Orban a declarat că niciodată în cariera sa nu a luat ''un leu'' care nu i s-a cuvenit.

Ludovic Orban

"Nu vreau să răspund la nişte acuzaţii nefondate care reprezintă o jignire personală la adresa onestităţii mele. În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţin funcţii publice importante în administraţia locală sau în statul român de peste 25 de ani. Sunt cunoscut. Niciodată nu s-a lipit un leu de mine pe care nu l-am meritat şi pe care nu l-am primit în baza legii. Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale. Ar trebui să citiţi mai bine raportul Curţii de Conturi să vedeţi exact ce scrie în raport", a spus Orban în Parlament, scrie Agerpres.

El a dat ca exemplu faptul că în raportul Curţii de Conturi se arată că încă din 2018 a fost atrasă atenţia că nu există stocuri strategice.

"Spune că e adevărat că au fost proceduri şi că s-au făcut achiziţii în condiţii de criză, în care piaţa internaţională a explodat tocmai din cauza faptului că nu am avut stocurile strategice pe care voi puteaţi să le cumpăraţi fiind la guvernare la preţuri normale şi nu la preţuri în perioadă de criză", a adăugat premierul.

El a mai arătat că preţul de achiziţie de 64 bani pentru o mască de protecţie era preţul cel mai mic în urmă cu două luni.

"Acela era preţul, între timp a mai scăzut preţul pieţei pentru că, pe măsură ce a crescut producţia şi oferta a scăzut, normal că a mai scăzut preţul. (...) Dacă am fi dat unei firme care nu a dat cel mai mic preţ, într-adevăr ni se putea imputa lucrul respectiv", a spus Orban.

"Din păcate, liderii PSD mi-au arătat şi astăzi că nu au înţeles nimic, că nu mai poţi să faci politică bazat pe minciună şi manipulare, pe inventarea unor lucruri care nu există, pe repetiţia sistemică a unor neadevăruri în speranţa că poate omul înghite găluşca şi că va crede până la urmă minciunile neruşinate care sunt răspândite sistematic", a mai spus premierul.

El a mai afirmat că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a citat o afirmaţie făcută de PSD, pe 11 iulie, pe pagina de Facebook, când a folosit expresia "ciumaţii Europei".

"S-a referit la ceea ce aţi spus dumneavoastră într-o postare pe Facebook şi exista într-adevăr riscul, dacă mai rămâneaţi la guvernare, să ajungem ciumaţii Europei după toate aberaţiile pe care le-aţi făcut în perioada ultimelor ani de guvernare, în care mai aveam puţin şi eram scoşi în afara Europei din cauza atitudinilor voastre absurde, stupide, antieuropene, împotriva democraţiei, împotriva statului de drept şi a unui sistem independent de justiţie", a arătat premierul.

Miercuri, premierul Ludovic Orban a prezentat în şedinţa Parlamentului raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine se scuza se acuza!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218