REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban despre citarea celor doi procurori de către SIIJ: Un motiv în plus să desfiinţăm Secţia specială

Orban despre citarea celor doi procurori de către SIIJ: Un motiv în plus să desfiinţăm Secţia specială

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 423

Ludovic Orban

Citarea a doi procurori din cadrul CSM pentru audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) reprezintă un motiv în plus pentru desfiinţarea SIIJ, a afirmat, luni, prim-ministrul desemnat Ludovic Orban.

"Un motiv în plus să desfiinţăm Secţia specială. (...) Dacă actualul Parlament nu va adopta reglementarea, cu siguranţă, după alegerile anticipate, va exista o majoritate care va aproba această reglementare de desfiinţare a Secţiei speciale, cum de altfel este necesară adoptarea mai multor reglementări, pentru că obiectivul nostru este ca, într-un timp cât mai scurt, să putem să ridicăm Mecanismul de Cooperare şi Verificare prin punerea în practică a recomandărilor cuprinse în raportul anual", a susţinut Orban, într-o declaraţie de presă.

Procurorul Nicolae Solomon, membru al CSM, a fost citat, luni, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat ca martor într-un dosar din 2018 de abuz în serviciu.

De asemenea, un alt membru al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Florin Deac, a fost citat să se prezinte miercuri la SIIJ, pentru a fi audiat în alt dosar, care are ca obiect infracţiunile de neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, a anunţat Secţia de procurori a CSM, printr-un comunicat de presă.

"Secţia pentru procurori apreciază că citarea a doi membri ai Secţiei în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informaţiilor privind cele două activităţi procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parţial negativă a propunerilor Ministrului Justiţiei de ocupare a funcţiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secţiei, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizare instituţională. Secţia pentru procurori informează opinia publică că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoştinţă aceste împrejurări", se mai afirmă în comunicat, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca esti un infractor de cine ai vrea sa fii judecat ? De mata de tactu sau de vecinul din coltul strazii. Mai muie mica mata nu merita nici un drept in plus pentru ca a fatat un handicapat ca tine.
2
2
Corect,toti securistii sub acoperire din justie,prin care controlam ,,justitia independenta si statul de drept'',trebuie protejati! In 30 de ani conceptele de economie de piata si stat de drept au fost compromise! Nu mai am incredere absolut de loc in voi ipocritilor!
2
0
Treceti la fapte nu la vorbe. Dati-i afara sau schimbati magistratii incompetenti care judeca stramb. Taiati-le definitiv pensiile speciale si celor care le incaseaza deja in calitate de pensionari. Magistratii unt o categorie de salariati care nu merita niciun drept salarial suplimentar. Ne este rusine sa fim judecati de ei.
3
2
desfiinatati.o ba odata.Ce va totplingeti.Hu le mai dati nici un ban,inchideti curentul sinapa,trimiteti.inlamplimbare!.scurt. Aplicati legea la adina si cine a facut.o scapata! Bagati.i in judecata mai repede pe marii borfasi pesede pina ju va dau jos,taiati pensiile speciale nesi FACETI.O,NU VAMAI PLINGETI!!!
1
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920